India utviser Pakistans ambassadør

India utviser Pakistans ambassadør, opplyste utenriksminister Jaswant Singh lørdag. Pakistan reagerer med skuffelse over beslutningen og sier den bare vil øke spenningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvisningen skjer etter at 34 mennesker, de fleste kvinner og barn, ble drept i et angrep på en indisk militærforlegning i Kashmir tirsdag. India anklager pakistansk-støttede kashmirske separatister for å stå bak angrepet.

India kalte i desember hjem sin ambassadør til Pakistan etter et terrorangrep på den indiske nasjonalforsamlingen i New Delhi, som også kashmirske separatister fikk skylden for. Samtidig beordret India en halvering av staben ved den pakistanske ambassaden i New Delhi.

Pakistans høykommissær (ambassadør) Ashraf Jehangir Qazi ble værende, men indiske myndigheter brøt kontakten med ham.

- For at de to lands representasjoner skal være på samme nivå, vil Pakistans høykommissær bli bedt om å vende tilbake til Islamabad. Det er ikke satt noen tidsfrist for hjemreisen, sa utenriksminister Singh.

En talsmann for det pakistanske utenriksdepartementet, Aziz Ahmed Khan, sa på statlig TV i Islamabad at den indiske beslutningen ikke gjør annet enn å øke spenningen.

- Da India hjemkalte sin høykommissær i desember, gjengjeldte vi det ikke fordi Pakistan tror på dialog, sa Khan.

NTB