Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

India vil reise til Mars

Romfartsprosjektet starter allerede i november.

MARS: India vil kaste seg på listen over nasjoner som utforsker Mars. AP Photo/NASA, File)
MARS: India vil kaste seg på listen over nasjoner som utforsker Mars. AP Photo/NASA, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å utforske planeten Mars har lenge vært viktig for stormakter som Russland, Kina og USA. Nå er India på alvor med i leken.

- Mange studier har blitt gjort på denne mulige ferden til Mars, og vi er nå inne i den siste fasen av godkjennelser, sier K Radhakrishnan, ved Romfartsdepartementet, til The Hindu

Utforske liv
Målet med romferden skal være å forske på om liv kan overleve på Mars, og ellers lære mer om planetens opprinnelse, klima og geologiske landskap. Prosjektet er nå sendt til regjeringen for godkjennelse.

Flere viktige deler av satellitten inderene vil sende til Mars er ferdig allerede nå, men det endelige klarsignalet på romprosjektet blir gitt i November.

Vellykket
I går ble den omdiskuterte ballistiske raketten Agni-5 testet. Men om det er det er den vellykkede rakettoppskyting som har fått inderene til å sikte mot himmelen vites ikke.

Den 15 meter høye raketten skutt fra Odisha i staten Orissa ved Bengalbukta, og ut i det indiske hav.

TESTET: Den ballistiske raketten Agni ble testet i Bengalbukten fredag. Foto: AFP/ NTB Scanpix
TESTET: Den ballistiske raketten Agni ble testet i Bengalbukten fredag. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

Agni-5 skal være designet med Pakistan som mål, skriver The Times of India. Raketten kan ha atomstridshode om bord og ramme mål på avstanden helt til 5000 km, meddeler avisa. Nå er det bare fem, atommakter - Russland, USA, Kina, Storbritannia og Frankrike som har slike raketter.

VERDENSROMMET: For land som Kina, Japan og Russland har Mars lenge vært en viktig del av statenes romfarsprogram. I november skal India starte sitt romfartsprosjekt med Mars i sikte. Foto: NTB Scanpix
VERDENSROMMET: For land som Kina, Japan og Russland har Mars lenge vært en viktig del av statenes romfarsprogram. I november skal India starte sitt romfartsprosjekt med Mars i sikte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media