Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indianere får drive nettspill

Det norske nettspillet Global Money får ikke lov til å drive sin virksomhet i USA. Det får derimot indianere i staten Idaho. I november vant de det første slaget i retten, og neste uke vil de lansere et nytt lotteri på Internett. Håpet er å trekke til seg spillere fra hele verden og sprenge USAs rekord på 830 millioner kroner i lotteripotten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indianerne som driver omfattende gambling i reservatet sitt i Idaho ble saksøkt da de ville begynne lotteri på Internett. Statene Missouri og Wisconsin ville beskytte egne innbyggere fra «farene» med gambling, men i november tapte Missouri i den lite omtalte saken, melder det amerikanske nettstedet MSNBC. Wisconsin-saken ventes å få et tilsvarende utfall.

Dersom disse statene nå vil hindre lotteriet må de enten reise straffesak, eller håpe på at den amerikanske kongressen forbyr gambling på Internett i hele USA. En kommisjon nedsatt av den amerikanske kongressen har allerede gjort studier på gambling i USA de siste to årene og vil kanskje anbefale et slikt totalforbud i 1999.

Men allerede neste tirsdag er det planlagt at lotteri Super 6 skal være i gang med en minimumspott på 7,5 millioner kroner.

Tror på stor premie

Det er allerede flere internasjonale lotterier på Internett, men Super 6 vil være det første store lotteriet i USA som også satser internasjonalt.

Den svake interessen for de små lotteriene på Internett kan skyldes at premiene er for lave til å vekke interesse. Det ser i hvert fall ut til å være tilfelle med Global Money Games, som siden starten i Sveits i fjor høst ikke akkurat har vært noen lysende butikk. Bortsett fra for gründerne Dan Børge Akerø og Simon Yuen, som har tjent millioner på å selge aksjene sine. Idaho-indianerne håper at et ukentlig lotteri med en stor premie vil generere større oppmerksomhet.

Det er usikkert hva slags oppmerksomhet en pott på 7,5 millioner vil skape, men når premiepotten er mellom 100 til 150 millioner kroner tilsier erfaring at det er svært mange spillere som vil satse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!