Indias statsminister: - Vi må forbedre vår nasjonale karakter

Ber foreldre ta ansvar for sine sønner.

TALTE I DAG: Indias statsminister Narendra Modi. Foto: AP / Saurabh Das / NTB scanpix
TALTE I DAG: Indias statsminister Narendra Modi. Foto: AP / Saurabh Das / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indias statsminister Narendra Modi tok opp voldtektene som har rystet landet i en tale på uavhengighetsdagen fredag. Han ber foreldrene ta ansvar for sine sønner og ikke legge skylden på ofrene.

Modi sa at India har mye å være stolt over, men tok også opp tabuer som seksuell vold, religiøse konflikter, bønder som tar sitt eget liv og mangel på toaletter - som han sier er utålelig i det 21. århundre.

- Vi må forbedre vår nasjonale karakter og legge egoistisk tenkning til side, sa den 63 år gamle statsministeren.

Modi sa at antallet voldtekter gjør skam på India, og han oppfordret foreldre til ta ansvar for sine sønners oppførsel i stedet for å legge skylden på sine døtre.

- Våre hoder henger i skam når vi hører om disse voldtektene. Loven har sin egen vei, men i samfunnet har hver forelder ansvar for å lære sine sønner forskjellen på rett og galt, la han til.

Flere overgrep og drap på unge jenter og kvinner i India har de siste to årene satt søkelyset på det omfattende problemet med seksualisert vold mot kvinner og ført til sterke protester mot politiets manglende innsats mot slik vold.

Demonstrasjonene begynte for alvor etter en brutal gjengvoldtekt på en buss i 2012, hvor en 23 år gammel kvinne mistet livet.

(NTB)