Indias statsminister lover å beskytte kvinner

Indias statsminister Manmohan Singh lover å beskytte kvinner og ber folk som demonstrerer i kjølvannet av en grov gruppevoldtekt, om å roe seg ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av Indias hovedstad New Delhi er stengt av etter en bølge protestaksjoner som gikk over i voldeligheter. I løpet av søndag ble over 100 mennesker, inkludert 60 politifolk, såret.

Voldtekten av en 23 år gammel kvinne for en uke siden utløste demonstrasjonene. Kvinnen ble voldtatt av seks menn på en buss i New Delhi mens kjæresten hennes ble holdt fast. 23-åringen er fortsatt kritisk skadd og ligger på sykehus.

- Jeg forsikrer at jeg vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten til alle kvinnene i landet, sier statsministeren mandag.

Singh sier han forstår folks frustrasjon etter den «avskyelige handlingen», men legger til at vold ikke vil føre noe sted.

- Som far til tre døtre føler jeg like sterkt som dere, sier han og legger til at han ville sørge for at gjerningsmennene ble straffet. Seks menn er så langt pågrepet i saken.

Offisielle tall viser at 228.650 av totalt 256.329 voldshandlinger i fjor var rettet mot kvinner. Delhi har fått tilnavnet «voldtektshovedstaden i India» fordi antall voldtekter har steget 17 prosent, til 661, i år.
(NTB)