VÅPENHVILE?: Den egyptiske presidenten Mohammed Morsi sier det kommer indikasjoner om en våpenhvile mellom Hamas-styret og Israel. Foto: Maya Alleruzzo / AP Photo
VÅPENHVILE?: Den egyptiske presidenten Mohammed Morsi sier det kommer indikasjoner om en våpenhvile mellom Hamas-styret og Israel. Foto: Maya Alleruzzo / AP PhotoVis mer

- Indikasjoner på våpenhvile

Men israelske myndigheter avkrefter at de har sendt representant til fredssamtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er indikasjoner på at Hamas-styret på Gaza-stripa og Israel om kort tid kan komme til å inngå en våpenhvile, ifølge Egypts president Mohammed Morsi.

På en pressekonferanse sent lørdag kveld forklarte Mursi at Egypts regjering er i energisk kontakt med både israelerne og palestinerne.

- Det er indikasjoner på at det kan bli en våpenhvile om kort tid, sa Mursi på en pressekonferanse sammen med Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan.

Han la imidlertid til at det ikke er noen garantier for at en slik avtale kommer i stand.

Samtidig kommer det meldinger fra statsminister Bejamin Netanyahus kontor som benekter at representanter for de israelske myndighetene er på vei til Kairo for å delta i fredssamtaler. Det melder israelske Haaretz på Twitter.

Hamas-leder Khaled Meshaal var i Kairo lørdag for å diskutere en mulig våpenhvile med arabiske ledere for å få slutt på konflikten, sier Hamas-tjenestemannen Ousama Hamdan til nyhetsbyrået DPA.

En sentral Hamas-tjenestemann forklarte tidligere at islamistbevegelsen var motvillig til å inngå en våpenhvile, fordi den frykter at betingelsene for en slik avtale ikke kan garanteres. Egypt har også i tidligere konflikter mellom Hamas og Israel meklet fram våpenhviler.

Vestlige land har de siste dagene anmodet Egypt om å bruke sin innflytelse til å forhandle fram en ny våpenhvile. Den voldsomme opptrappingen av konflikten mellom Hamas og Israel har de siste fire dagene krevd nesten 50 menneskeliv. Tre israelere er drept av raketter skutt fra Gaza-stripa. Samtidig er over 45 palestinere drept i israelske flyangrep.

(NTB)