Indisk «apemann» ikke noe dyr

Indiske leger sier folk som er blitt skadd av apemannen, ikke har blitt angrepet av et dyr. Vettskremte mennesker i Indias hovedstad New Delhi frykter nye angrep fra vesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av forrige uke mottok myndighetene flere tiltall meldinger om at apemannen hadde slått til igjen. Men etter at politiet truet med å arrestere folk som satte ut grunnløse rykter, sank antallet anmeldelser drastisk i løpet av helgen.

Til sammen har politiet mottatt 324 anmeldelser etter angrep fra apemannen. I 260 av disse tilfellene dreier det seg om misforståelser, panikkalarmer eller direkte lureri, men hva med de 64 andre?

Legene slår utvetydig fast at bite- og klormerkene ikke stammer fra dyreklør eller -tenner, sier visepolitimester Manoj Lall i New Delhi. Myndighetene tilbyr nå en belønning på 50.000 rupi (9.500 kroner) for opplysninger som fører til at apemannen blir tatt.

Ifølge lokale medier er fire mennesker drept og rundt 60 skadd i New Delhi etter at ryktene om Apemannen begynte å gå. Dødsfallene og skadene skyldes for det meste panikkartede fluktforsøk, går det fram av nyhetsmeldingene.

(NTB)

APEMANN:Vitner gir forskjellige beskrivelser av den såkalte apemannen. Legene avviser at folk har blitt angrepet av et dyr, men ingen er sikre på hva slags vesen angriperen egentlig er.