Indisk buss styrtet 90 meter

Endte i elva, minst 28 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 28 mennesker er drept etter at en indisk buss kjørte av veien og styrtet i elva nedenfor, melder BBC News.

Dødstallene forventes å stige; så mange som 40 kan ha omkommet, skriver EPA.

Ulykken, som fant sted i indisk Kashmir, skjedde da sjåføren mistet kontrollen i en sving. Bussen rullet ned en bratt skråning på ca. 90 meter og havnet i elva Chenab, skriver Reuters.

Fire passasjerer falt av bussen før den kjørte av veien, og ligger nå hardt skadd på sykehus. De 28 døde som er funnet, lå og fløt i vannet.

- Vi har funnet 28 lik og leter etter flere, opplyser Syed Innayatullah, en regjeringstalsmann, til Reuters.

Letearbeidet er vanskelig; bare hjulene stikker opp av vannet, og dykkere er blitt satt inn i redningsarbeidet.

- De sier bussen er tom, det betyr trolig at mange av passasjerene er blitt skylt bort av vannet, sier øyenvitnet Tanveer Ahmad til BBC.

Som i mange andre asiatiske land er trafikkulykker sørgelig vanlige i India, og tusenvis av mennesker omkommer hvert år. De fleste ulykkene skyldes dårlig og uansvarlig kjøring, gammel bilpark og dårlig veivedlikehold.

VANSKELIG REDNINGSARBEID: Bare hjulene stikker opp av elva; dette gjør redningsarbeidet svært krevende. Dykkere er blitt sendt inn i bussen, som skal være tom. Foto: JAIPAL SINGH/EPA/SCANPIX
VANSKELIG REDNINGSARBEID: Bare hjulene stikker opp av elva; dette gjør redningsarbeidet svært krevende. Dykkere er blitt sendt inn i bussen, som skal være tom. Foto: JAIPAL SINGH/EPA/SCANPIX Vis mer

50-setersbussen var på vei fra indisk Kashmirs vinterhovedstad Jammu til byen Kishtwar.

Indisk buss styrtet 90 meter
FALT AV FØR BUSSEN STYRTET I DYPET: En av fire passasjerer som falt av bussen før den kjørte av veien. De fire ligger nå hardt skadd på sykehus. Resten antas omkommet, det kan dreie seg om opptil 40 mennesker.