DØMT: Det indiske ekteparet er nå dømt til henholdsvis 18 (far) og 15 (mor) måneders fengsel. Foto: PRIVAT
DØMT: Det indiske ekteparet er nå dømt til henholdsvis 18 (far) og 15 (mor) måneders fengsel. Foto: PRIVATVis mer

Indisk foreldrepar dømt for mishandling av sønnen

Ble kastet på glattcelle før rettssaken i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et indisk ektepar som var tiltalt for å ha mishandlet sønnen mens de bodde i Norge, er i Oslo tingrett dømt til 18 og 15 måneders fengsel, henholdsvis for far og mor.

Stor oppsikt Saken har vakt stor oppsikt i India, ikke minst fordi foreldreparet ble kastet på glattcelle før rettssaken skulle begynne. Dommen er i tråd med aktoratets påstand.

- Her har verken retten eller politiet vist vilje til å høre på de tiltalte, sier Marte Svarstad Brodtkorb, morens forsvarer, til Dagbladet.

Hun viser til at barnevernet i Oslo kom til at den sju år gamle sønnen - som har ADHD-diagnose - burde få bli hos foreldrene, og mener dommen bygger på kulturforskjeller og språkproblemer.

- Faren har innrømmet at han ved et uhell brente gutten. Andre skader har han ikke uttalt seg om; han er blitt oppfattet bokstavelig når han har uttrykt seg billedlig på sin indiske dialekt, sier Brodtkorb.

Vil anke Nå akter hun å anke tingrettsdommen; samtidig vil hun be om at klienten løslates; grunnen til at ekteparet ble kastet på glattcelle, var politiets frykt for at de skulle stikke av til India, en frykt advokaten mener er grunnløs.

- For at en ankesak i lagmannsretten skal kunne kjøres, må de møte personlig, sier Marte Svarstad Brodtkorb.

Også farens forsvarer Adeline Brenden-Veisal vil anke dommen, samt be om løslatelse. Hun framholder at alt ekteparet har gjort, tilsier at sjansen for flukt er lik null.

- Dette er svært ordentlige mennesker som hele veien har samarbeidet med politiet og barnevernet. Moren er dessuten kommet fra India for å følge saken, sier Brenden-Veisal til Dagbladet.

- Sender feil signaler Parets to sønner befinner seg hos familiemedlemmer i India mens foreldrene er i Norge. Brenden-Veisal håper nå innstendig at foreldrene blir løslatt til ankesaken eventuelt kommer opp, og stiller seg undrende til at politiet valgte å kaste ekteparet på glattcelle, spesielt med tanke på signalene det sender.

- Det blir ikke spesielt fristende for tiltalte utlendinger å komme til Norge når de blir innkalt, sier advokaten.

Dette er andre gang i år at en barnesak i Norge med indiske foreldre involvert vekker oppsikt; i januar mistet et ektepar foreldreretten til sine to små barn i en sak der indiske myndigheter etter hvert kom på banen.