Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indisk guru dømt til livstid for voldtekt av tenåring

En indisk domstol har dømt guruen Asumal Sirumalani, bedre kjent som Asaram Bapu, til livsvarig fengsel for voldtekt av en tenåringsjente.

DØMT TIL LIVSTID: Den indiske guruen Asumal Sirumalani, bedre kjent som Asaram Bapu, er funnet skyldig i voldtekt av en 16 år gammel jente og må tilbringe resten av livet i fengsel. Foto: AP / NTB scanpix
DØMT TIL LIVSTID: Den indiske guruen Asumal Sirumalani, bedre kjent som Asaram Bapu, er funnet skyldig i voldtekt av en 16 år gammel jente og må tilbringe resten av livet i fengsel. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

77-åringen har millioner av tilhengere i India, der han har etablert over 400 såkalte ashrams, klosterlignende samfunn.

I august 2013 voldtok han en 16 år gammel tilhenger i Jodhpur, angivelig under påskudd av å skulle frigjøre henne fra onde ånder.

Først onsdag falt dommen, som lyder på livsvarig fengsel, opplyser forsvareren Rajendra Singh.

- Asaram er dømt til fengsel på livstid. To andre, blant dem en kvinne, er dømt til 20 års fengsel, sier forsvareren.

Rettssaken mot guruen har vært omgitt av strenge sikkerhetstiltak og indiske myndigheter frykter at dommen vil føre til omfattende uro.

Da en annen indisk guru ble funnet skyldig i voldtekt i 2017m førte til protester som kostet et 30-talls mennesker livet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media