Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indisk høyesterett fastslår at homofili er ulovlig

Sex mellom to personer av samme kjønn kan straffes med ti års fengsel.

FORBYS: Deltakere i homoparaden i den indiske byen Ahmadabad tuller seg inn regnbueflagget under markeringen av verdens aids-dag 1. desember i år. Foto: Ajit Solanki / AP
FORBYS: Deltakere i homoparaden i den indiske byen Ahmadabad tuller seg inn regnbueflagget under markeringen av verdens aids-dag 1. desember i år. Foto: Ajit Solanki / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indisk høyesterett har fastslått at det fortsatt er ulovlig for to personer av samme kjønn å ha sex i India, selv om en lavere domsinstans kom til motsatt konklusjon for fire år siden.

Kjennelsen er et tilbakeslag for homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle i India.

- Dette er å pålegge folk i dette landet en middelaldersk måte å tenke på, sier advokaten Indira Jaisingh.

Aktivisten Ashok Row frykter at kjennelsen vil føre til mer trakassering av personer med en annen seksuell legning enn flertallet.

- Dette er et fryktelig tilbakeslag for LGBT-samfunnet. Det vil føre til mer trakassering fra politiets side, tvinge mennesker til å gå under jorden og redusere deres tilgang til helsetjenester, sier Row. LGBT er en forkortelse for «lesbian, gay, bisexual og transgender».

I indisk straffelov er sex mellom to personer av samme kjønn en forbrytelse som kan straffes med fengsel i opptil ti år.

Loven er 148 år gammel og stammer fra tiden da India var en britisk koloni.

Ifølge høyesterett er kjennelsen fra 2009, der det ble fastslått at homofili er lovlig, i strid med grunnloven. Dommerne framholder at det er regjeringen som må ta initiativ til å endre loven hvis man ønsker en endring.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!