DEMONSTRERER: Indiske kvinner protesterer mot behandlingen av jenter og kvinner, som til stadighet utsettes for grove overgrep. Nå ryster nok en gjengvoldtekt landet. Bildet er tatt i 2014 under en protest i Haryana da fire kasteløse jenter ble gjengvoldtatt. Foto: AP Photo/NTB scanpix
DEMONSTRERER: Indiske kvinner protesterer mot behandlingen av jenter og kvinner, som til stadighet utsettes for grove overgrep. Nå ryster nok en gjengvoldtekt landet. Bildet er tatt i 2014 under en protest i Haryana da fire kasteløse jenter ble gjengvoldtatt. Foto: AP Photo/NTB scanpixVis mer

Indisk jente (21) gjengvoldtatt for andre gang av samme gjeng

Politiet har fortsatt ikke arrestert mennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 21 år gammel indisk jente i delstaten Haryana nord i India skal ha blitt gruppevoldtatt av samme gjeng som voldtok henne for tre år siden, skriver The Times of India.

Jenta, som er kasteløs, ble kidnappet av gjengen ved universitetet sitt, og kjørt til et sted i nærheten hvor hun skal ha blitt dopet ned og voldtatt i bilen, ifølge avisa.

- Vi har opprettet flere politilag for å arrestere de mistenkte, sier inspektør Pushpa Khatri ved Haryanas hovedpolitistasjon.

Men tre dager etter voldtekten har politiet forsatt ikke klart å arrestere noen av mennene.

Trusler om å trekke sak

Bakgrunnen for voldtekten er at jenta reiste sak mot gjengen etter at hun tre år tidligere hadde blitt voldtatt av dem. Gjengen truet jenta og hennes familie om å trekke saken, noe de ikke ønsket å gjøre.

Familien valgte likevel å flytte fra nabolaget for å unnslippe gjerningsmennenes trusler.

Den fornærmede jentas bror forteller til The Times of India at to av mennene ble arrestert etter den første voldtekten da jenta var 18, men at begge sluppet ut mot kausjon.

- Vi hadde ført sak mot mennene om å arrestere de tre andre, og refengsle de to som ble sluppet løs. Vi fikk stadig trusler fra dem om å trekke saken, og heller komme fram til et forlik utenfor rettsvesenet, men vi ønsket å holde fast ved vår anklage mot dem, sier broren til Hindustan Times.

I går tok flere demonstranter til gatene for å uttrykke sin misnøye mot politiets innsats.

- Dette er veldig uheldig. Alle visste hvem de siktede var, men politiet har ikke arrestert dem. Den overlevende fikk ingen sikkerhet, sier R.K Range som var en av flere initiativtagere til protesten.

Den gjengvoldtatte jenta ble mishandlet og etterlatt for å død, og ble funnet delvis avkledd av en forbipasserende.

Voldtekt i India

De siste åra har det blitt satt et langt større fokus på den seksualiserte volden i verdens nest mest folkerike nasjon.

Saken som nok har skapt sterkest reaksjoner de siste åra var da den 23 år gamle studenten Jyoti Singh døde etter at hun ble gjengvoldtatt i over 40 minutter på en buss i New Delhi.

Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur og Pawan Gupta ble i etterkant dømt til døden, for det kaldblodige drapet.

Gjengvoldtekten og drapet skapte avsky over hele India og førte til flere uker med demonstrasjoner mot seksualisert vold og for styrking av kvinnenes rettigheter.

I 2013 ble åtte indiske menn pågrepet for å ha gruppevoldtatt fire skolejenter.

I fjor høst omtalte Dagbladet blant annet to voldtektssaker der to søstre på 15 og 23 ble dømt til gruppevoldtekt på grunn av brorens affære med en gift kvinne fra en høyere kaste.

Bare noen uker seinere ble en fire år gammel jente lurt inni jungelen i New Dehli, der hun blir brutalt voldtatt.

UKJENT LEGE: Overvåkningskameraet på et sykehus i India viser en mann som tar seg inn på intensivavdelingen. Mannen utga seg for å være en lege, og han gikk rett inn og voldtok en kvinne som hadde født bare timer før. Video: Haryana Police Vis mer