VOLDSOMME PROTESTER: Folk i India er opprørt over det de oppfatter som slappe holdninger fra myndighetenes side, mot voldtekt og seksuelle overgrep. Foto: AP / NTB Scanpix
VOLDSOMME PROTESTER: Folk i India er opprørt over det de oppfatter som slappe holdninger fra myndighetenes side, mot voldtekt og seksuelle overgrep. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Indisk kvinne (23) gjengvoldtatt med jernrør på bussen

Kritisk for offeret etter grusom voldtekt - voldsomme protester mot myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle indiske kvinnen som for nesten to uker siden ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi, kjemper for livet på et sykehus i Singapore. Indias statsminister lover at myndighetene i landet skal beskytte kvinner mot seksualforbrytere, men få tror på ham.

Den kvinnelige studenten fikk kritiske skader under den brutale voldtekten, som skjedde på en buss mens kjæresten hennes ble holdt fast.

Reuters skriver at mennene byttet på å voldta henne med en jernstang og at de kastet henne av bussen etterpå. Seks menn er pågrepet i saken.

Legene på sykehuset Mount Elizabeth i Singapore, hvor hun ble fløyet til natt til torsdag, forteller at tilstanden hennes er «ekstremt kritisk».

India betaler De singaporske legene gir ikke gi informasjon om behandlingen hun får, men ifølge de indiske legene er Mount Elizabeth valg på grunn av deres avdeling for organtransplantasjon.

Overlege ved Safdarjung sykehus i New Delhi, B.D. Athani, forteller at kvinnen allerede er blitt operert tre ganger av dem.

- Med kraft og mot har hun overlevd skadene så langt, men tilstanden er fortsatt kritisk, legger Athani til.

Det er indiske myndigheter som betaler for kvinnens behandling. De har også sørget for hastevisum til familien, slik at de kunne reise for å være sammen med henne på sykehuset.

Faren til jenta fortalte forrige uke at datteren er sterk, men at hun svever mellom liv og død.

- Min datter kjemper for sitt liv, men hun er sterk og har en sterk vilje til å leve, sa offerets far til indiske News 24.

Flere gruppevoldtekter Voldtekten har ført til store demonstrasjoner i India, og i helgen ble over 100 mennesker såret i sammenstøt med politiet. En 47 år gammel politimann døde. Mange av gatene i New Delhi bli stengt av, men torsdag var de fleste av dem åpnet igjen. Det er imidlertid varslet ytterligere protestaksjoner.

Indias statsminister Manmohan Singh forsikrer indiske kvinner om at de har myndighetenes beskyttelse, men han sliter med å bli trodd.

Daglig blir det meldt om gruppevoldtekter, og senest torsdag ble en 42 år gammel kvinne funnet på en vei sørøst i Delhi etter å ha blitt kneblet, dopet ned og så voldtatt av tre menn.

Onsdag kom det en melding om nok en massevoldtekt - da i delstaten Tamil Nadu, der ti menn nå er siktet for å ha voldtatt en 20 år gammel kvinne, også hun foran øynene på kjæresten.

Gransking Statsminister Singh samlet en rekke delstatsministre torsdag for å få på plass tiltak som må gjennomføres av myndighetene både på nasjonalt plan og på delstatsnivå.

Singhs regjering er blitt kritisert for det notorisk trege indiske rettssystemet, og han lover at de seks mennene som er pågrepet for voldtekten av den 23 år gamle kvinnen, vil bli tatt hånd om raskt.

Allerede er det blitt opprettet en kommisjon som skal granske overfallet, mens et separat utvalg er blitt bedt om å foreslå endringer i indisk lovgiving slik at seksualforbrytelser kan straffes hardere.

- Lovene som angår kvinners sikkerhet vil bli gjennomgått, lover statsministeren.

(NTB)

FLØYET TIL SINGAPORE: Kvinnen ligger nå på Mounrt Elizabeth-sykehuset i Singapore. Tilstanden hennes betegnes som kritisk. Foto: AFP / NTB Scanpix
FLØYET TIL SINGAPORE: Kvinnen ligger nå på Mounrt Elizabeth-sykehuset i Singapore. Tilstanden hennes betegnes som kritisk. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer