Indisk månelandingsfartøy har problemer

India har mistet kontakten med det indiske romfartøyet Chandrayaan-2, rett før en planlagt landing på månen. Det er usikkert om det har landet eller krasjet.

BORTE: Chandrayaan-2 forsvant like før den skulle lande på månen. Foto: Indian Space Research Organisation / AFP / NTB scanpix
BORTE: Chandrayaan-2 forsvant like før den skulle lande på månen. Foto: Indian Space Research Organisation / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det indiske kontrollsenteret mistet kommunikasjonsforbindelsen fredag kveld, kort tid før månelandingen skulle finne sted. Nedstigningen gikk som planlagt og normal ytelse ble observert fram til Chandrayaan-2 var 2,1 kilometer fra overflaten.

- Vi mistet kommunikasjonen fra landingsfartøy til basestasjonen. Informasjonen blir analysert, sier Kailasavadivoo Sivan, leder for Den indiske romfartsorganisasjonen ISRO.

Det utelukkes verken at fartøyet kan ha landet eller at det kan har krasjet.

- La oss håpe på det beste, sier statsminister Narendra Modi, som følger med fra mediesenteret til den indiske forskningsorganisasjonen i Bangalore.

Flere timer etter at kontrollsenteret mistet forbindelsen med landingsfartøyet, er det fremdeles ingen som har kunnet si hva som har skjedd.

Men, uttalelser fra statsminister Modi, indikerer at ting ikke gikk som planlagt.

- Vi var veldig nære, men vi må jobbe videre. Vårt ønske om å nå månen er sterkere enn noensinne, sier Modi lørdag morgen, ifølge Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer