Indisk mann (30) pågrepet for grov voldtekt i bakgård i Oslo

Hadde flybillett ut av Norge i dag.

 ÅSTEDET:  Politiet har pågrepet en indisk statborger som er siktet for en grov voldtekt i denne delte baggården, sentralt på Grønland i Oslo sentrum. Foto: Politiet
ÅSTEDET: Politiet har pågrepet en indisk statborger som er siktet for en grov voldtekt i denne delte baggården, sentralt på Grønland i Oslo sentrum. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år gammel indisk statborger er pågrepet og siktet for en voldtekt som fant sted i en bakgård på Grønland i Oslo natt til 23. september.

Det opplyser politiet i Oslo i en pressemelding.

Mannen ble pågrepet i går ettermiddag i Brugata i Oslo av en politipatrulje fra Oslo politidistrikts innsatsgruppe mot lommetyver, Han hadde da vært etterlyst internt i politiet siden fredag.

- Da mannen ble pågrepet, var han i besittelse av en flybillett til utlandet med avreise i dag, opplyser politiet.

Fryktet nye voldtekter
Offeret, en kvinne i begynnelsen av 50-åra, ble funnet svært forkommen på Grønland etter den brutalte voldtekten. Hun skal da i tillegg til vodtekten ha blitt ranet og utsatt for grov vold og trusler. Ifølge politiet skal mannen plutselig ha skiftet adferd og overfalt kvinnen etter at de ankom bakgården i følge med hverandre.

Den grove voldsbruken gjorde at politiet forrige uke gikk ut og advarte mot at det de anså som en ustabil voldtektsmann, var på frifot i byen og at de fryktet han kunne begå nye overfall.

Flybillett til Polen Ifølge leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt Kari-Janne Lid, ble mannen i slutten av august pågrepet for trusler og skadeverk i Oslo. På bakgrunn av dette antar politiet at mannnen har vært i Norge i minst noen ukers tid.

- Han er ikke avhørt enda, så vi vet foreløpig ikke hva han gjorde her, eller om han har noen tilknytning til landet. Han har forklart at han har tilhørighet og familie i Polen. Flybilletten han var i besittelse av var også til Polen, opplyser Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved politidistriktet til Dagbladet.

Hun sier det var en årvåken politipatrulje som kjente igjen mannen på gata ut fra den interne etterlysningen.

Fornærmedes forsvarer Arne Gunnar Aas forteller at mannen ikke erkjenner straffskyld. Forsvareren har kun snakket med sin klient om selve siktelsen og kan ikke si noe mer om hvorfor den indiske 30-åringen befant seg i Norge. Aas var heller ikke kjent med at klienten hadde en billett ut av landet i dag.

Fornærmede lettet -I og med at han er siktet og vil bli framstilt for varetektsfengsling, er vi ganske sikre på at vi har riktig person. Det ligger i det at vi sikter ham at det er skjellig grunn til mistanke, sier Lid. 

Før mannen er avhørt, noe som skjer i morgen, vil hun ikke si noe om hva som gjorde at politiet mener å ha identifisert rett gjerningsperson.

- Men dette er et eksempel på at når fornærmede tar kontakt med politiet umiddelbart, og mange avdelinger gjøre en god jobb helt fra første patrulje på stedet, så har vi mer å gå på, sier hun.

Fornærmede ivaretas nå blant annet av sin bistandsadvokat.
- Vi er kjente med at hun skal være lettet over pågripelsen, opplyser politilederen.

SENTRALT: Åstedet ligger midt på Grønland, ved McDonald's. Foto: POLITIET
SENTRALT: Åstedet ligger midt på Grønland, ved McDonald's. Foto: POLITIET Vis mer