DØDE: 11 år gamle Shanno Khan døde etter å ha fått en straff fra læreren sin. Hun måte stå i stekende varme med mursteiner på skuldrene etter ikke stavet et engelsk ord riktig. AFP PHOTO/STR
DØDE: 11 år gamle Shanno Khan døde etter å ha fått en straff fra læreren sin. Hun måte stå i stekende varme med mursteiner på skuldrene etter ikke stavet et engelsk ord riktig. AFP PHOTO/STRVis mer

Indisk skolejente døde etter straff fra lærer

Kunne ikke stave engelsk ord, måtte stå med murstein på skuldre i stekende sol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En 11 år gammel indisk skolejente døde etter at en lærer angivelig skal ha fått henne til å stå ute i solen som straff for å ikke ha gjort leksene sine.

Shanno Khan begynte å blø neseblod for så å besvime etter flere timer i den stekende solen i New Dehli onsdag. Jenta ble tatt med på sykehuset der hun gikk inn i koma, skriver Skynews.

Fredag døde den 11 år gamle jenta.

Politiet avventer nå obduksjon før de vurderer en eventuell pågripelse av læreren. Ifølge Hindustan Times måtte skolejenta stå med murstein på skuldrene under sola i to timer. Den indiske avisen oppgir grunnen for straffen med at Shanno ikke kunne stave et engelsk ord.

Reku Chowdhury er statsråd i ministeriet for kvinner- og barns utvikling og hun ber NCPR, statlig organ for barns rettigheter, sette i gang en mer proaktiv holdningskampanje i India.

- Vi må alle ta et tak. Det gjelder media, foreldre og folk flest. Det er snakk om et kollektivt svikt når slike ting skjer, sa Chowdury ifølge The Hindu.

- Hun var et sunt barn. Jeg skylder på læreren for at hun nå er død. Vi vil at både læreren og rektor skal bli straffet for dette, sa Shannos far til Hindustan Times.

Ifølge de medisinske rapportene døde jenta av utmattelse.

SORG OG RASERI: Moren til den døde jenta i sorg og raseri etter datteren døde. Shanno Khan skal ha blitt straffet av læreren sin etter hun ikke klarte å stave et engelsk ord. (AFP PHOTO/STR)
SORG OG RASERI: Moren til den døde jenta i sorg og raseri etter datteren døde. Shanno Khan skal ha blitt straffet av læreren sin etter hun ikke klarte å stave et engelsk ord. (AFP PHOTO/STR) Vis mer