Indisk turist «erobret» og erklærte seg konge over landet ingen vil ha

- Jeg er kongen. Dette er ingen vits. Jeg eier nå et land! Nå er det på tide å skrive et brev til FN.

UBEBODD: Bir Tawil er et 2060 kvadratkilometer stort, og praktisk talt ubebodd, område i Nord-Afrika, som ikke gjøres krav på av noen nasjoner. Kart: AP / The Bristol Herald Courier / NTB Scanpix
UBEBODD: Bir Tawil er et 2060 kvadratkilometer stort, og praktisk talt ubebodd, område i Nord-Afrika, som ikke gjøres krav på av noen nasjoner. Kart: AP / The Bristol Herald Courier / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ørkenområdet Bir Tawil, som ligger langs grensa mellom Egypt og Sudan, er i praksis ubebodd, har få naturressurser og ingen former for infrastruktur. Likevel har det nylig fått seg en konge.

Det ønsker i alle fall den indiske «oppdagelsesreisende» turisten Suyash Dixit at resten av verden skal tro. Han har nemlig erklært seg selv konge over det ubebodde landområdet i Nord-Afrika.

«Kong Dixit» eller «Suyash den første», som han nå kaller seg selv, la 5. november ut på en lang reise for å erobre landområdet som ingen nasjoner har gjort krav på.

- Ruten jeg valgte er overvåket av det egyptiske militæret, og er et område frekventert av terrorister. Militæret har derfor en stående ordre om å skyte for å drepe, hevder Dixit på sin Facebook-side.

Bir Tawil er ifølge britiske Telegraph det eneste beboelige stedet på jorda, som ikke er en del av en stat eller land. Det merkelige «tomrommet» på kartet dukket opp da britene tegnet opp nye landegrenser i 1899.

Dixit forklarer at egyptiske myndigheter stilte tre krav: Han fikk ikke ta bilder av militære områder, måtte returnere samme dag og kunne ikke ta med seg verdisaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer