Indisk tvillingmor vant bronse

29-åringen fra en glemt indisk stat ville bokse seg ut av fattigdom, men ble snytt for gullet.

MOR: Det ble bronse på den indiske bokseren Mary Kom, her med sine sønner, tvillingene Rengpa og Nainai. Foto: Anupam Nath / AP / NTB Scanpix.
MOR: Det ble bronse på den indiske bokseren Mary Kom, her med sine sønner, tvillingene Rengpa og Nainai. Foto: Anupam Nath / AP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den lille dama på litt over 1,50 meter tenkte kun på finaleplass, når hun konkurrete i semifinale i fluevekt (51 kg) boksing mot Storbritannias Nicola Adams. Det er første gang boksing for kvinner er en egen gren i OL, og Mary Kom har møtt hard konkurranse mot høye vestlige kvinner, så langt i OL. Det gikk heller ikke lenger enn at hun fikk bronse i de olympiske leker.

Men det er ikke første gang Kom møter motstand når hun entrer bokseringen i OL-byen London. Ikke bare har hun vunnet Hun er en indisk kvinne fra stammen Kom, og mor til tvillinger. 

Valgt en hard vei India ble i fjor rangert som det verste G20 landet å være kvinne i, og det er langt fra vanlig å se kvinner trekke på seg boksehanskene.

- Når jeg først startet sa de at boksing ikke er for jenter. Når du er gift kan du ikke konkurrere lenger. Når du får barn kan du ikke kan du ikke vinne lenger. Derfor vil jeg vise dem. Jeg kan skape indisk historie, sier Mary Kom til magasinet Intelligent Life. De var med henne på trening i India, før turen gikk til OL i London. Det gikk hard for seg.Treneren til Mary Kom, Mr. Bhaskar, gjør alt for å tenne aggresjonen i tobarnsmoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer