Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indiske barnearbeidere syr fotballer

10.000 barn under 14 år arbeider for sportsindustrien i India til bare en brøkdel av minstelønn, ifølge en rapport om barnearbeid i landets fotballindustri som ble offentliggjort i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 10.000 barna som jobber i sportsindustrien er 1.350 av barna «bare» arbeidere, mens resten går på skole ved siden av heter det i rapporten med tittelen «Fotballens mørke side». Barn helt ned i femårsalderen jobber med å sy fotballer ifølge rapporten som er utgitt av Indiakomiteen i Nederland (NGO).

- På papiret har det internasjonale fotballforbundet FIFA en juridisk bindende avtale med indiske eksportører av sportsartikler om at de ikke skal bruke barnearbeid og at alle arbeidere i hvert fall skal få minstelønn. I virkeligheten blir disse avtalene rutinemessig brutt, sa Gerard Oonk som er leder for NGO.

Ifølge rapporten jobber seksåringer 7,5 timer om dagen, mens 13-åringer jobber opptil 11 timer. De fleste av dem får mindre enn halvparten av minstelønnen, som er litt under 13 kroner dagen.

(NTB)