Indiske eksperter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Indiske dataingeniører søker seg ikke til Norge. Det skyldes at saksbehandlingen er langsom, at de får for dårlig pensjon og skolen ikke er god nok. Derfor greier ikke datafirmaene å ekspandere som de ønsker. I stedet forsvinner hjernekraften til andre land våre firmaer konkurrerer med, og møter dem igjen som dyktige støttespillere for irske, tyske og amerikanske IKT-bedrifter.

I Utlendingsdirektoratet ser de problemet som et dataproblem, naturlig nok. Men det gjelder deres egne dataferdigheter. UDI har ennå ikke flyttet inn i det papirløse, elektroniske samfunn. Men dette har nok begrenset forklaringskraft. For problemet er jo at Norge ikke er vennlig stemt overfor innvandrere i det hele tatt, og i hvert fall ikke så mørkhudete innvandrere som IKT-ingeniører fra India gjerne er. Innvandring av fagfolk fra verden den vide kan bare skje om vi liberaliserer vår strenge innvandringspolitikk og blir mer tolerante mot fremmede. Men det er det jo intet som tyder på. Snarere tvert imot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer