Indiske flomrammede venter på hjelp

700.000 avskåret fra omverdenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indiske myndigheter sliter med å få fram forsyninger og hjelp til de over 700.000 menneskene som er avskåret fra omverdenen på grunn av flom.

Om lag 1,2 millioner mennesker har mistet hjemmene sine etter at Kosi-elva ved grensa til Nepal gikk over sine bredder for to uker siden og la store områder i delstaten Bihar under vann. Om lag 76 personer har mistet livet i flommen.

Vannmassene har fått deler av Nordøst-India til å ligne en innsjø, og over 800 byer og landsbyer er oversvømt.

Innbyggere som er avskåret fra omverdenen, sier hjelpen lar vente på seg og at mange nå sulter.

- Vi har prøvd å overleve på vann de siste ti dagene, men det er ikke nok, sier 27 år gamle Asha Devi. Moren hennes døde søndag før hjelpen kom fram.Evakuert

Over 400.000 mennesker er blitt evakuert, mens 800.000 har kommet seg ut på egen hånd og holder nå til i midlertidige leire.

I en av leirene i Bihar bønnfalte folk myndighetene søndag om å hjelpe slektninger som ikke kommer seg ut av det flomrammede området.

- Jeg dro fra landsbyen min for tolv dager siden da vannet begynte å stige. Jeg har ikke sett familien etter det. Jeg ønsker å få dem ut, men det går ingen båter inn dit. Jeg vet ikke hva de spiser og hva de drikker, sier 70 år gamle Shivnath Yadav.Vanskelig

Foto: REUTERS/SCANPIX
Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Indiske myndigheter sier hjelpearbeidet er svært vanskelig på grunn av størrelsen på det rammede området.

- Problemet er at området er enormt. Vi trenger flere båter, sier minister Nitish Mishra i det indiske departementet for krisehåndtering.

Ettersom flomvannet bruker svært lang tid på å trekke seg tilbake, er faren for sykdomsutbrutt stort, advarer hjelpeorganisasjonene som arbeider i Bihar.

- Tilfluktsområdene er overfylte så vi må raskt inn for å vaksinere. Vannet kan komme til å bli liggende i tre måneder, sier Mukesh Puri i UNICEF. (NTB)

Indiske flomrammede venter på hjelp