Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indiske menn anklagd for å ha bortført og voldtatt en utenlandsk kvinne

Flere tilfeller av grov sexvold ryster India - igjen.

ARRESTERT:  I alt fem menn er involvert i saken der en japansk kvinne skal ha blitt holdt som sexslave i lang tid. Her føres to av dem inn i Bankshall-rettsslokalet i den indiske storbyen Kolkata lørdag.  FOTO: REUTERS/Stringer
ARRESTERT: I alt fem menn er involvert i saken der en japansk kvinne skal ha blitt holdt som sexslave i lang tid. Her føres to av dem inn i Bankshall-rettsslokalet i den indiske storbyen Kolkata lørdag. FOTO: REUTERS/Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): India rystes nok en gang av flere tilfeller av seksualiserte overgrep mot kvinner. 

I ett av tilfellene mistenkes en organisert voldtektsgjeng for å for å plukke ut kvinner som reiser alene. Nå er fem menn pågrepet for å ha bortført en japansk kvinne i en periode på angivelig tre uker. To av mennene er anklaget for å ha voldtatt kvinnen i løpet av perioden. Slektninger av mennene avviser anklagene, sier indisk politi.

Blant de pågrepne er to brødre som henvendte seg til kvinnen ved å utgi seg for å være turistguider. En av dem skal ifølge politiet øst i India snakke flytende japansk. 

Sexslave Kvinnen, som er 22 år gammel, har forklart at hun ble bortført i storbyen Kolkata allerede i november. Hun ble tatt med til turiststedet Digha på kysten der hun ble voldtatt og frastjålet et pengebeløp tilsvarende over 10 000 kroner, ifølge politiet. 

Deretter tok de henne til Bodh Gaya, buddhismens helligste sted og et populært pilgrims- og turistsenter, hvor hun skal ha blitt overlatt til andre gjengmedlemmer. 

Her ble hun holdt fange i flere uker og ble utsatt for nye overgrep. 2. juledag klarte kvinnen å rømme fra overgrepsmennene, skriver Japan Times. 

- 14-åring gjengvoldtatt Dette er ikke den eneste grusomme voldtektssaken som i India har kommet frem i medienes lys - så langt i det fire dager lange året. 

Fredag meldte flere indiske medier, blant dem Times of India, at to politimenn er suspendert etter at de angivelig skal ha bortført og voldtatt en 14 år gammel jente. 

Overgrepet skal ha skjedd inne på en politistasjon i provinsen Uttar Pradesh, og saken er nå under etterforskning. 

Reformer og nye overgrep India har en lang historie med toleranse for seksuell vold. De siste årene har flere voldtekter av både innfødte og utlendinger utløst mye oppmerksomhet i mediene, og tusenvis av indere har ved flere tilfeller tatt til gatene for å protestere og vise sin avsky.

I KJELLEREN:  I kjelleren i dette huset skal voldtektene av en japansk student ha funnet sted. FOTO: AFP PHOTO / STR
I KJELLEREN: I kjelleren i dette huset skal voldtektene av en japansk student ha funnet sted. FOTO: AFP PHOTO / STR Vis mer

I desember 2012 ble en 23 år gammel kvinnelig medisinstudent gjengvoldtatt i 40 minutter på en buss i New Delhi. Overgrepet fant sted på kvelden, etter at kvinnen hadde gått på bussen sammen med en kamerat.

De to var på vei hjem fra kino, og prøvde å finne skyss hjem da bussen ble stanset av en gruppe menn som deretter gjennomførte den brutale voldtekten. Kvinnen døde senere av skadene hun ble påført. 

I mai i fjor vakte en annen sak avsky. To jenter, 14 og 15 år gamle, ble angivelig utsatt for voldtekt og funnet hengt fra et tre. Jentene var kasteløse, og etterforskere har senere hevdet at de begikk selvmord. 

Skrekksakene har ført til reformer. Fengselsstraffer for voldtekt har blitt doblet og det anses nå som en forbrytelse dersom politiet nekter å åpne en voldtektssak. 

PROTESTERER:  Indere i New Delhi tok nok en gang til gatene for å protestere i desember i fjor etter en angivelig gruppevoldtekt av en 16 år gammel jente. FOTO: EPA/STR
PROTESTERER: Indere i New Delhi tok nok en gang til gatene for å protestere i desember i fjor etter en angivelig gruppevoldtekt av en 16 år gammel jente. FOTO: EPA/STR Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media