Indiske soldater stormer jødisk senter

Samtidig er flere gisler reddet ut fra et av hotellene i Mumbai.

STORMET LEILIGHETSKOMPLEKS: Indiske styrker stormet fredag morgen lokal tid det jødiske senteret der flere terrorister har tatt gisler etter terrorangrepet i Mumbai onsdag. Foto: PEDRO UGARTE/AFP/SCANPIX
STORMET LEILIGHETSKOMPLEKS: Indiske styrker stormet fredag morgen lokal tid det jødiske senteret der flere terrorister har tatt gisler etter terrorangrepet i Mumbai onsdag. Foto: PEDRO UGARTE/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det foregår kamper mellom indiske soldater og terrorister ved et jødiske senteret Nariman, som også går under navnet Chabad Lubavitch, og er et av åstedene for terrorangrepet i Mumbai onsdag kveld. Ifølge Reuters har det vært kraftig skuddveksling mellom indiske styrker og personene bak terrorangrepet, som har tatt gisler inne i boligkomplekset.

Ifølge IBN har tolv soldater blitt sluppet ned på taket av bygningen av  to helikoptre. Det skal også være 100 andre soldater involvert i aksjonen, samt skyttere på hustakene rundt.

Samtidig ble flere hotellgjester fredag morgen reddet ut fra det beleirede Oberoi-hotellet i Mumbai, ifølge øyenvitner Reuters har snakket med. Nyhetsbyrået AP melder at sju utenlandske personer er løslatt fra hotellet.

Det er ikke klart om alle terroristene på hotell Oberoi er uskadeliggjort, og hvor mange gisler som kan være der inne fremdeles .

Inne i det jødiske senteret  er det trolig flere terrorister. Flere medier melder at det fremdeles er gisler der, blant dem en rabbi og hans kone. Torsdag opplyste den israelske ambassaden at det ble holdt mellom 10 og 20 israelere som gisler på senteret, men flere av dem er løslatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer