Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indiske søstre ble dømt til å bli massevoldtatt. Nå loves de beskyttelse

Høyesterett griper inn.

PROTESTER: Tidligere i år var det store protester i India, blant annet etter at seks menn voldtekt en nonne. Voldtekt er et stort problem i landet, og flere saker har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Foto: EPA / PIYAL ADHIKARY / NTB scanpix
PROTESTER: Tidligere i år var det store protester i India, blant annet etter at seks menn voldtekt en nonne. Voldtekt er et stort problem i landet, og flere saker har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Foto: EPA / PIYAL ADHIKARY / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To indiske søstre som i sommer ble dømt til å bli massevoldtatt er blitt lovet beskyttelse, og at straffen ikke skal gjennomføres, melder organisasjonen Amnesty.

De to var også dømt til å bli vist fram nakne foran innbyggerne i landsbyen Baghpat. Amnesty har aksjonert for å få dommen omgjort, og for at søstrene og familien deres skal få beskyttelse.

Søstrene ble ikke dømt i en regulær domstol, men av et lokalt «råd», som utelukkende bestod av menn.

Familien er «kasteløse», og de to søstrene, Meenakshi Kumar (23) og hennes 15 år gamle lillesøster, ble dømt fordi broren deres Ravi Kumar hadde innledet et forhold til en kvinne i en høyere kaste, melder blant annet Independent

Ifølge indiske Zee News godtok ikke kvinnens familie forholdet, og hun ble giftet til en annen mann. Familien oppdaget at hun var gravid, og at Ravi Kumar trolig var faren, skriver Zee News. Søstrene hans ble dømt for å hevne forholdet.

Meenakshi Kumar tok saken helt til landets høyesterett, og det er de som nå har avgjort at familien skal få beskyttelse, melder Amnesty.

- Dermed er familien garantert beskyttelse så lenge de bor i Delhi. Dommen gir håp om rettferdighet for familien og beviser nok en gang at det nytter å stå opp mot urett, skriver de.

23 år gamle Meenakshi ble tidligere i år intervjuet av Cover Asia Press, og intervjuet ble blant annet gjengitt i The Mirror.

- Jeg får ikke sove. Jeg er veldig redd. Hvordan vil det gå hvis vi drar hjem til landbye? De vil skade eller voldta oss. Hvis ikke nå, så en gang i framtiden, sier hun i intervjuet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!