<strong>UTBRENT:</strong> Teplukkerne satte fyr på sjefens hjem og to biler i den indiske delstaten Assam onsdag kveld. To personer døde i brannen. Foto: AFP PHOTO/STR
UTBRENT: Teplukkerne satte fyr på sjefens hjem og to biler i den indiske delstaten Assam onsdag kveld. To personer døde i brannen. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer

Indiske teplukkere brente sjefen til døde

Satte fyr på villa - plantasjesjefen og kona brant inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seint onsdag kveld, lokal tid, omringet de rundt 700 arbeiderne sjefens bolig i Kunapathar, skriver BBC.

Arbeiderene ved teplantasjen hadde vært i konflikt med eieren de siste par ukene. Da flere av teplukkerne ble bedt om å flytte fra boligene sine på teplantasjen, rant det over, ifølge BBC.

De satte fyr på huset og to biler på eiendommen. Likene av plantasjeeieren Mridul Kumar Bhattacharyya og hans kone Rita, ble senere funnet på branntomta.

Tre arbeidere ved teplantasjen er pågrepet etter mordbrannen.

Calcutta Telegraph har en litt anderledes fremstilling av årsakssammenhengen: De hevder at opprøret mot plantasjeeieren startet etter at to teplukkere ble beskyldt for å ha stjålet hageredskaper.

De skriver også at plantasjearbeiderne hadde bevæpnet seg med pil-og-bue under angrepet mot plantasjeeierens hjem.

Teplantasjen ligger i delstaten Assam, som med sine 800 plantasjer står for over halvparten av Indias teproduksjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer