Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indonesia: Avviser at lik fra AirAsia-fly hadde flytevest på

Trekker tilbake påstand.

PLUKKER OPP DØDE: En tjenestemann i den indonesiske redningstjenesten trekker tilbake påstanden om at et av likene som er hentet opp etter AirAsia-flyulykken, var iført flytevest. Foto: AP Photo / Achmad Ibrahim / NTB Scanpix
PLUKKER OPP DØDE: En tjenestemann i den indonesiske redningstjenesten trekker tilbake påstanden om at et av likene som er hentet opp etter AirAsia-flyulykken, var iført flytevest. Foto: AP Photo / Achmad Ibrahim / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tjenestemann i den indonesiske redningstjenesten trekker tilbake påstanden om at et av likene som er hentet opp etter AirAsia-flyulykken, var iført flytevest.

- Ingen omkomne har blitt hentet opp av vannet med redningsvest. Vi fant et lik klokken 08.20 og en redningsvest klokken 10.32, så det er snakk om forskjellige tidspunkt. Det er den nyeste informasjonen vi har, sier nestleder Tatang Zaenudin i redningstjenesten i Indonesia til nyhetsbyrået Reuters onsdag ettermiddag.

Samme tjenestemann uttalte onsdag morgen at fire lik var hentet opp, og ett av dem var iført redningsvest. Den uttalelsen er altså ikke riktig.

Det har vært usikkerhet omkring hvor mange omkomne som faktisk er funnet i Javasjøen etter flystyrten natt til søndag. Tirsdag ble det meldt at minst 40 lik var hentet opp, men den opplysningen ble senere trukket.

Tidligere onsdag ble det opplyst at letemannskaper har funnet flere vrakdeler, i tillegg til bagasje, samt sju lik som fløt på grunnere vann.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook