Indonesia-fangene: Nå er de henrettet ved skyting

Familier, regjeringer og demonstranter tryglet forgjeves for åtte. En av henrettelsene er utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hjalp ikke at Australia, EU og Frankrike tidligere i dag gikk sammen om en felles appell i et forsøk på å stanse henrettelsene av åtte utlendinger som er dømt for narkotikaforbrytelser i Indonesia.

Tidligere har FN-sjef Ban Ki-Moon og en rekke land protestert og henstilt til Indonesia om å spare livene til de narkotikadømte.

Nå er de henrettet.

Én utsatt NTB melder at henrettelsene ble gjennomført ved skyting i et fengsel på øya Nusakambangan utenfor Java. Blant de dødsdømte var to australiere, en brasilianer, fire nigerianere og en indonesier.

Henrettelsen av Mary Jane Veloso (30) ble utsatt i siste liten fordi indonesiske myndigheter vil forsikre seg om at hun ikke er et offer for menneskehandel.

Fryktet kaos I hele dag har forberedelsene til henrettelsene pågått ufortrødent. Kister har ankommet rettergangsstedet, sammen med kors med de dødsdømtes navn. Datoene har manglet, fordi indonesiske myndigheter har villet hemmeligholde det nøyaktige tidspunktet for henrettelsene.

- Jeg kan bekrefte at henrettelsene vil gjennomføres denne uken. Vi vil ikke kunngjøre den nøyaktige datoen, for sist gang vi gjorde det, ble det kaos. Journalister ble tatt mens de forsøkte å infiltrere lokalet, sa en talsmann for statsadvokaten i dag, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.