Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indonesia nekter å benåde to australiere som er dømt til døden

Skal skytes.

INGEN NÅDE: Indonesias president Joko Widodo (t.v.) nekter å benåde to australiere som er dømt til døden for narkotikasmugling og fastholder at de skal henrettes sammen med ni andre dødsdømte. Foto: REUTERS/Antara Foto/Yudhi Mahatma
INGEN NÅDE: Indonesias president Joko Widodo (t.v.) nekter å benåde to australiere som er dømt til døden for narkotikasmugling og fastholder at de skal henrettes sammen med ni andre dødsdømte. Foto: REUTERS/Antara Foto/Yudhi Mahatma Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesias president Joko Widodo nekter å benåde to australiere som er dømt til døden for narkotikasmugling og fastholder at de skal henrettes sammen med ni andre dødsdømte.

Myuran Sukumaran og Andrew Chan har sittet i ventecelle i nesten ti år i Indonesia, der de ble pågrepet i 2005 og dømt til døden for narkotikasmugling.

Mandag ble en søknad om benådning avslått av president Joko Widodo, som opplyste at i alt elleve dødsdømte vil bli henrettet.

Foruten de to australierne er det dødsdømte fanger fra Frankrike, Brasil, Nigeria og Ghana i landets fengsler, i tillegg til indonesiske. De fleste er dømt til døden for narkotikasmugling.

President Joko Widodo advarer andre land mot å blande seg inn i landets indre anliggender og fastholder at Indonesia er i sin fulle rett til å praktisere dødsstraff. Henrettelser skjer ved skyting.

I forrige måned ble seks dødsdømte henrettet i Indonesia, blant dem en brasilianer og en nederlender. Begge land kalte hjem sine ambassadører fra Jakarta i protest mot henrettelsene.

Brasil nekter også å godkjenne Indonesias nye ambassadør i landet, noe som har fått Widodo til å true med å avbestille et planlagt kjøp av 16 kampfly og et rakettsystem fra Brasil.

(NTB)

Hele Norges coronakart