Indonesia utsetter henrettelse av australiere

Den planlagte henrettelsen av to narkotika-dømte australiere i Indonesia er utsatt i opptil en måned av «tekniske årsaker».

FORTVILT: Raji Sukumaran, mora til en av australierne som sitter på dødscelle i Indonesia, tryglet under en pressekonferanse i Jakarta tidligere denne uka myndighetene om å spare sønnens liv. Foto: Darren Whiteside / Reuters / NTB scanpix
FORTVILT: Raji Sukumaran, mora til en av australierne som sitter på dødscelle i Indonesia, tryglet under en pressekonferanse i Jakarta tidligere denne uka myndighetene om å spare sønnens liv. Foto: Darren Whiteside / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette opplyser Husain Abdullah, talsmann for visepresident Jusuf Kalla.

De to australierne er dømt for å ha forsøkt å smugle 8 kilo heroin ut av Indonesia og har snart sittet fengslet i ti år. Australia har reagert kraftig på planene om å fullbyrde dødsdommen. Regjeringa i Canberra har gjørt flere forsøk på å forhandle fram en avtale som kan berge livet deres, ifølge utenriksminister Julie Bishop.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har tidligere bedt Indonesia la være å henrette dødsdømte fanger. I tillegg til de to australierne sitter det dødsdømte fanger fra Indonesia, Frankrike, Brasil, Nigeria og Ghana i landets fengsler.

Indonesias president, Joko Widodo, avviste i januar begjæringer om benåding av fanger som er dømt til døden for narkotika-forbrytelser.

I januar ble seks mennesker, deriblant en brasilianer og en nederlender, henrettet ved skyting i Indonesia. Begge landene kalte hjem sine ambassadører fra Jakarta som følge av henrettelsene.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ba 13. februar Indonesia la være å henrette dødsdømte fanger, inkludert flere utlendinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.