BLE FOR MYE FOR INDONESIA:  Indonesia ønsker å bannlyse emojier som viser kjærlighet mellom personer av samme kjønn.
Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070
BLE FOR MYE FOR INDONESIA: Indonesia ønsker å bannlyse emojier som viser kjærlighet mellom personer av samme kjønn. Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070Vis mer

Indonesia vil bannlyse disse emojiene: - Kan skape sivil ulydighet

Planlegger å blokkere selskap som benytter seg av emojier som de oppfatter som homofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som homofile har fått større aksept i store deler av verden, så har også sosiale medier utvidet sitt reportoar av emojier - tegn som brukes hyppig på nettet.

Det er ikke myndighetene i Indonesia særlig begeistret for, skriver Independent.

Ifølge den britiske avisa, så har landet denne uka presset det japansk-koreanske firmaet bak appen «Line» til å bytte ut de av appens emojier som relaterer til homofile og transkjønnede.

- Sosiale medier må respektere vår kultur og vår lokale visdom. Vi er takknemlige for at Line Indonesia har vist forståelse for vårt ønske, sa Ismail Cawidu, en talsperson for myndighetene.

Frykter for barna Cawidu la, ifølge Independent, vekt på den effekten emojiene kunne ha på landets yngre befolkning.

- Symboler som dette kan i verste potensiell skape sivil uro. Vi er glade for at det vises hensyn til mødre og den negative innflytelsen disse symbolene kan ha for deres barn, fortsatte representanten for de indonesiske myndighetene.
 
Ifølge Time Magazine blir Line neppe det siste firmaet som får merke press fra indonesiske myndigheter angående emojier landet regner som oppmuntring til homofili.

La press på Facebook Magasinet skriver at landet torsdag uttalte at de ville spørre Facebook om å blokkere indonesiske brukere fra å bruke emojier Indonesia ikke godkjenner.

Dette har fått kritikk fra menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch.

- Indonesia har i det siste brukt hatefull retorikk mot lesbiske, homofile, biseksuelle og transkjønnede, skal organisasjonen ha uttrykt, ifølge Time.

Kritikk fra HRW Organisasjonen har sendt et brev der de ber Indonesia snu i den kontroversielle saken.

Ifølge Time kan de få støtte av enkeltpersoner med stor innflytelse på den indonesiske regjeringen, deriblant landets sikkerhetsminister Luhut Panjaitan.

Indonesia, landet i verden med flest muslimer, har ingen lover som forbyr homofili. Det legger Panjaitan vekt på.

- Disse gruppene er indonesiske borgere på lik linje med alle andre, og fortjener like rettigheter som resten, sa Panjaitan denne uken.