Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indonesias meteorologiske institutt: Tror AirAsia-flyet fikk is i motoren

Fersk rapport.

162 MENNESKER OMBORD:  AirAsias rute 8501 fra Surabaya til Singapore forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag 28. desember. FOTO: AFP PHOTO/ Arif ALI
162 MENNESKER OMBORD: AirAsias rute 8501 fra Surabaya til Singapore forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag 28. desember. FOTO: AFP PHOTO/ Arif ALI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesias meteorologiske institutt tror ising i motorene var årsak til at et passasjerfly fra AirAsia styrtet i Javasjøen for en uke siden.

AirAsias rute 8501 fra Surabaya til Singapore forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag 28. desember.

Vrakrester fra flyet, som hadde 162 mennesker om bord, er funnet på rundt 30 meters dyp. Flyets ferdsskriver er ennå ikke funnet, og årsaken til ulykken er ikke fastslått.

Avgjørende faktor Indonesias meteorologiske institutt (BMKG) konkluderer i en rapport med at værforholdene trolig spilte en avgjørende rolle, og at flyet kan ha fått problemer med ising i motorene.

- På bakgrunn av tilgjengelige data fra området der man sist hadde kontakt med flyet, synes det som om været var en avgjørende faktor bak ulykken, heter det i rapporten.

- Det mest sannsynlige værfenomenet var ising, som kan forårsake skade på motorene, heter det videre.

Fikk avslag Kapteinen på flyet ba før avgang om tillatelse til å fly høyere enn vanlig for å unngå en storm over Javasjøen, men dette ble avslått fordi det var stor trafikk i luftrommet, opplyser den indonesiske flygelederkontrollen AirNav.

Kapteinen, som var en erfaren flyger med lang erfaring fra det indonesiske flyvåpenet, gjentok forespørselen kort tid før flyet forsvant, men fikk nok en gang avslag.

Lik Dagbladet på Facebook

(NTB)