Indonesisk flystyrtrapport viser pilotens desperate kamp

Den foreløpige rapporten er klar etter flystyrten i Indonesia i oktober, og viser pilotenes kamp fra første stund. 189 personer mistet livet i ulykken.

STYRTET: Vrakrester er hentet opp av sjøen utenfor øya Java i Indonesia. Foto: Binsar Bakkara / AP / NTB scanpix
STYRTET: Vrakrester er hentet opp av sjøen utenfor øya Java i Indonesia. Foto: Binsar Bakkara / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Data fra flyet viser at pilotene kjempet for å holde kontroll på flyet omtrent fra det lettet til det styrtet, viser den foreløpige rapporten fra indonesiske myndigheter som New York Times har fått tilgang til.

Grunnen til at de slet var at flyets nese gjentatte ganger ble tvunget nedover. Det bekrefter flyets svarte bokser. Ferdskriver og taleregistrator utgjør det som kalles svarte bokser og finnes på alle fly.

Nytt system skapte problemer

De viser at det nye datastyrte systemet Boeing installerte på det nye 737-flyet skapte problemer. Systemet skulle hindre at nesa havnet for høyt og skapte forsinkelser, men tvang i stedet nesa ned på grunn av at systemet mottok uriktige sensoravlesninger.

Dette skal ha skjedd mer enn 20 ganger på de elleve minuttene flyet var i lufta. Pilotene klarte igjen og igjen å rette nesa opp, før de til slutt mistet kontroll og styrtet i havet utenfor øya Java.

- Piloten kjempet til siste slutt, sier kaptein Nurcahyo Utomo, leder for flyulykkegruppen som leder granskningen av ulykka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer