Indonesisk gutt døde av fugleinfluensa

Flere tilfeller i Indonesia og Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nye utbrudd av fugleinfluensa skremmer folk i Sørøst-Asia. I år hadde Indonesia håpet å utrydde fugleinfluensaen blant mennesker. Men nylig døde en 14 år gammel gutt dødd av viruset, fire dager etter at han ble lagt inn på sykehus, melder BBC. Flere fugler skal nylig ha dødd i området hvor gutten bodde.

I tillegg skal en 37 år gammel kvinne fra øya Java i Indonesia ha blitt innlagt på sykehus i dag, ifølge Reuters. En 37 år gammel kinesisk mann fra den østlige Anhui-provinsen ligger også på sykehus med fugleinfluensa. Dette skal være første gang på flere måneder at et menneske blir smittet av fugleinfluensa i Kina.

Skrevet ut av sykehuset

Ifølge Reuters holdt mannen fugler i bakgården, men det har ikke vært meldt om fugleinfluensa blant fjærkre i området. Det er derfor usikkert hvordan han har blitt smittet av viruset. Mannen fikk symptomer på feber og lungebetennelse tidlig i forrige måned, men er på bedringens vei og ble skrevet ut fra sykehuset forrige lørdag.

- I Kina er utfordringen nå å finne ut hvor viruset gjemmer seg og hvordan det sprer seg, sier Henk Bekedam, Kinas representant i WHO, til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer