Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Indonesisk opprørsleder drept

Skal ha vært hjernen bak angrep mot luksushotell.

- DREPT I POLITIAKSJON:  Noordin Mohammad Top, anklaget for å ha stått bak en rekke bombeangrep, skal ha blitt drept i en politiaksjon mot dette huset. Foto: REUTERS/tvOne/Scanpix
- DREPT I POLITIAKSJON: Noordin Mohammad Top, anklaget for å ha stått bak en rekke bombeangrep, skal ha blitt drept i en politiaksjon mot dette huset. Foto: REUTERS/tvOne/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den islamistiske opprørslederen Noordin Mohammad Top skal ha blitt drept i en omfattende politiaksjon i Indonesia lørdag.

Top anklages for å ha planlagt selvmordsangrepene mot to luksushoteller i Jakarta i forrige måned der ni personer ble drept. 40-åringen er anklaget for en rekke angrep som siden 2003 har kostet mer enn 40 mennesker livet.


Han skal også ha spilt en omfattende rolle i bombeangrepet på Bali i 2002 der 202 mennesker ble drept, for det meste utlendinger.

Indonesiske myndigheter har ikke bekreftet at Top, beskrevet som en av Asias mest ettersøkte menn, ble drept i aksjonen, som utspant seg sentralt på den indonesiske øya Java der hovedstaden Jakarta ligger.


Lang beleiring

To personer ble imidlertid båret døde ut av bygningen, som skal ha fungert som Tops hovedkvarter, og TV-kanalen Metro melder at den ene av disse var den ettersøkte opprørslederen.


Politiaksjonen begynte lørdag like etter midnatt da politiet omringet huset der man antok at Top oppholdt seg. Det ble tidlig meldt at Top var død, men beleiringen av huset fortsatte i 16-17 timer. Politiet skjøt runde på runde med maskingevær mot huset og benyttet seg også av sprengstoff i beleiringen. Ifølge politikilder oppholdt fire-fem personer seg inne i bygningen.


Fant bombe på 100 kilo

I en annen politiaksjon mot et hus i Bekasi utenfor Jakarta ble to menn drept. De to hadde planer om å utføre et bilbombeangrep, ifølge politiet.


- Vi måtte skyte dem fordi de sto med hjemmelagede bomber i hendene og var klare til å kaste dem mot politiet, sier


Politiet fant også en 100 kilos bombe i huset og en bil utstyrt med sprengstoff, samt utstyr til å lage bomber.

De to personene som utførte selvmordsangrepene mot hotellene i juli, ble lørdag identifisert, opplyser politiet.

Talsmann Nanan Soekarna vil foreløpig ikke ut med navn på de to, men opplyser at det dreier seg om to menn på 19 og 28 år. (©NTB)

 

En politimann holder vakt huset der flere mistenkte islamistiske opprørere ble drept i en aksjon lørdag. Foto: REUTERS / Dwi Oblo / 

-DREPT:  Noordin Mohammad Top skal være drept. Foto: REUTERS/Scanpix
-DREPT: Noordin Mohammad Top skal være drept. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling