Industribygg i Bodø evakuerert etter gasslekkasje, nå åpnes flytrafikken igjen

Meldt om brann i bygg som lagrer propan.

EVAKUERES NÅ: Det skal være ved dette området nær Langstranda i Bodø at et industribygg skal brenne. Det skal være propan i bygget. Skjermdump: Google Maps
EVAKUERES NÅ: Det skal være ved dette området nær Langstranda i Bodø at et industribygg skal brenne. Det skal være propan i bygget. Skjermdump: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka 20.00 melder politiet at brannvesenet har kontroll på situasjonen ved Langstranda i Bodø.

- De har fått kontroll på situasjonen, og har fått stengt den eventuelle lekkasjen, sier seksjonsøleder Bent Are Eilertsen ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

 - Etter råd fra brannvesenet åpnes også flytrafikken igjen, sier Eilertsen til avisa.

Alarmen gikk på grunn av damp, ikke av brann som først antatt, opplyser NTB.

Meldinger om brann Nødetatene i Bodø evakuerte i 19-tida et område ved Langstranda i Bodø, da det skal ha brent i et bygg hvor propan er lagret.

- Det er veldig hektisk her nå, det eneste jeg kan si nå er at det er en brann i Bodø, og at skal være propan i bygget som er rammet, sa operasjonsleder i Salten politidistrikt til Dagbladet.

I 20-tida opplyser operasjonsleder Bent Are Eilertsen at det ikke skal være snakk om en brann.

- Forsvaret på vei  - Det er ikke meldt om brann, men en gasslekkasje. Vi evakuerer alle nærliggende bygg, så det kan være snakk om ganske mange personer som evakueres, sier han.

I 19.20-tida opplyste politiet at de får bistand fra Forsvaret.

- Vi holder på og evakuere der hvor det brenner nå, og siden informasjonen vi har går på at det lagres propan i bygget ønsker vi bistand og at bygget evakueres. Politi, brannvesen og ambulanse er på stedet. Vi har også en bil fra Bodø hovedflystasjon, Forsvaret på vei ut dit, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Bodø lufthavn stengt Bodø lufthavn ble stengt som følge av den mulige brannen.

- Fram til brannen er under kontroll har vi valgt å stenge flyplassen på grunn av brannen i bygget som ligger like i nærheten. Det er snakk om forholdsvis nære avstander, sier lufthavnsjef Inger-Hilde W Tobiassen.

Flere passasjerer skal ha blitt rammet.

- Rammes - Jeg er ikke på jobb akkurat nå, så jeg har ingen konkret oversikt - men det er klart at noen flyvninger rammes av dette, sier hun.

Pressesjefen i flyselskapet Widerøe, som har flere avganger fra Bodø lufthavn som nå rammes, forteller at de ansatte er evakuert fra sitt kontor i Bodø.

- Vi har kontorene våre rett ovenfor veien, så vi er evakuert nå. Den neste timen er det fire Widerøe-maskiner som etter planen skal være i lufta. Ett av dem er allerede i lufta - så det må lande Evenes. De andre tre har ikke tatt av, sier Rickard Kongsteien i Widerøe.

- Avvente og følge med Han ber de som etter planen skulle reise i kveld om å følge med på oppdateringene i saken.

- De reisende må avvente og følge med på nyhetene. Det er det vi gjør også. I forhold til de som skal fly til Bodø kan det være lurt å ta kontakt med stasjonen de skal reise med, sier han.

Dagbladet kommer med mer.