BANDAK GROUP KONKURS: Konsernet er i hovedsak vært underleverandør til olje- og gass-industrien. Nå legger de ned virksomheten i Risør. Illustasjonsfoto: Bjørn Rørslett / NN / Samfoto 
BANDAK GROUP KONKURS: Konsernet er i hovedsak vært underleverandør til olje- og gass-industrien. Nå legger de ned virksomheten i Risør. Illustasjonsfoto: Bjørn Rørslett / NN / Samfoto Vis mer

Industrikonsern konkurs – nesten 100 mister jobben

Legger ned virksomhet i Risør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 92 personer, og ikke 540 som først meldt, mister jobben etter at deler av industrikonsernet Bandak har begjært oppbud, opplyser selskapet til NTB.

Det er Dagens Næringsliv som først omtaler saken. Rundt klokka 13.00 tirsdag ettermiddag meldte de at 540 personer mister jobben etter at industrikonsernet Bandak gikk konkurs. Dette stemmer ikke, for det er bare deler av selskapet som avvikles.

- Det er vel denne typen bedrifter som merker oljeprisfallet og påfølgende markedsnedgang sterkest, sier advokat Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale, til Dagens Næringsliv. Han har fått jobben som bostyrer etter konkursen.

Avvikler i Risør

Konsernet er i hovedsak underleverandør til olje- og gass-industrien. Selskapet har datterselskap i Lunde, Risør, Stavanger, Florø, Ålesund og i Malaysia. Av disse er det bare virksomheten i Risør som blir avviklet.

- Bandak Group har begjært oppbud, men det tas sikte på at våre datterselskaper i Telemark, Ålesund, Florø, Stavanger samt i Malaysia vil bli videreført. Det er dermed kun 90 av 355 ansatte som blir direkte berørt, sier administrerende direktør i Bandak Group, Per Gunnar Borhaug til DN.

Datterselskapet ITM, som leverer rørprodukter og tjenester til store oljeselskaper, har base både i Stavanger og Florø. ITM var Norges største rørtjeneste-everandør og tilbydde tjenester til hele den norske sokkelen.

Stor gjeld, stort underskudd

Ved utgangen av 2014 hadde konsernet 540 ansatte og en gjeld på nær 300 millioner kroner. Regnskapet viser også et underskudd på 109 millioner kroner før skatt.