Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Industrimekaniker Kjetil (51) omkom i styrten

- Gledet seg til å komme hjem til familien.

PASSASJER: Kjetil Wathne (51) fra Bergen var én av de 13 som mistet livet i helikopterulykken på ved Turøy. Foto: Privat
PASSASJER: Kjetil Wathne (51) fra Bergen var én av de 13 som mistet livet i helikopterulykken på ved Turøy. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den erfarne industrimekanikeren Kjetil Wathne (51) fra Bergen var én av de 13 som mistet livet i helikopterulykken ved Turøy. Det bekrefter selskapet Karsten Moholt der Wathne jobbet.

- Han vil bli dypt savnet, sier administrerende direktør Linn Cecilie Moholt i Karsten Moholt til Dagbladet.

I SORG: Linn Cecile Moholt miste broren og faren under Air France-ulykken i 2009. I går mistet hun en ansatt i nok en luftfartsulykke. Foto: Tor Erik H. Mathiesen og Eivind Senneset.

Foto Tor Erik H. Mathiesen
I SORG: Linn Cecile Moholt miste broren og faren under Air France-ulykken i 2009. I går mistet hun en ansatt i nok en luftfartsulykke. Foto: Tor Erik H. Mathiesen og Eivind Senneset. Foto Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

I natt gikk politiet ut med navnene på sju av de omkomne i helikopterulykken, blant dem Wathne.

- En ressursperson Moholt vil huske 51-åringen som en respektert medarbeider som var faglig dyktig.

- Han hadde jobbet her i seks år og jeg kjente ham godt. Vi er en liten bedrift og er tett på hverandre. Han gledet seg til å komme hjem til familien, sier hun.

Wathne begynte i selskapet sommeren 2010, arbeidet først i feltgruppen i selskapet, før han gikk over i feltserviceavdelingen da denne ble opprettet i 2012.

- Kjetil var utdannet mekaniker. Han var meget dyktig på opprettingsjobber og var en ressursperson når det gjaldt arbeid med store synkronmaskiner, blant annet på Melkøya, og på offshore-installasjoner, heter det i en pressemelding fra Karsten Moholt AS.
 
Selskapet opplyser at 51-åringen var en ivrig Liverpool-supporter, som jevnlig reiste til England for å følge favorittlaget sitt.

 VRAK: Tolv menn og en kvinne i alderen 32 til 60 år omkom i helikopterulykken ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland klokken 12 fredag. Helikoperet mistet rotoren før det styrtet. Årsaken til ulykken er enda ikke klarlagt. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
VRAK: Tolv menn og en kvinne i alderen 32 til 60 år omkom i helikopterulykken ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland klokken 12 fredag. Helikoperet mistet rotoren før det styrtet. Årsaken til ulykken er enda ikke klarlagt. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

- Kjetil var også en stor musikkelsker, og var en hyppig gjenganger på Apollon i Bergen, og likte best de gode gamle vinylplatene, opplyser selskapet, som sier at kolleger beskriver ham som en allviter som kunne svare på alle spørsmål, både i quiz og av faglig karakter. Kollegene på Feltserviceavdelingen kjente ham som en sindig og rolig person, med godt humør og god sans for humor.

Møtte hverandre på parkeringsplassen Helikopteret Wathne var om bord i fredag skulle i utgangspunktet lande på Flesland lufthavn utenfor Bergen. 51-åringen hadde vært på Gullfaksfeltet siden tirsdag, og skulle hjem da den fatale ulykken inntraff.

Moholt møtte han på parkeringsplassen til lokalene deres på Askøy rett før avreise.

- Han var den siste ansatte jeg snakket med før jeg kom tilbake på jobb på fredag, sier Moholt.

Rett etter ulykken fredag bedriften minnestund for de omkomne med prest og bedriftshelsetjenesten. Også Wathnes samboer og ett av mannens fire barn deltok på minnemarkeringen.

- Det aller viktigste nå er å ta vare på de pårørende. Vi har vært sammen med familien og vil fortsette å følge dem opp, og jeg  må berømme Statoil for måte de har tatt vare på de pårørende. Det er selvfølgelig veldig trist og vanskelig, men de har laget en så fin ramme som mulig.

Mistet broren og faren i flyulykke Dette er andre gang Moholt opplever en luftfartsulykke. I 2009 mistet den administrerende direktøren broren og faren i Air France-ulykken.

Karsten Moholt (58) og Karsten Aleksander Moholt (35) omkom da Air France Flight 447 forsvant på vei fra Rio de Janeiro til Paris 1. juni 2009. I alt mistet 228 mennesker livet i ulykken. Karsten Aleksander Moholt ble funnet på 4000 meters havdyp i november 2011. Deres far ble aldri funnet.

På fredag hjemsøkte sorgen den lille bedriften på nytt.

- Det er alltid trist når det skjer ulykker og ansatte går bort. Det er det tristeste vi kan oppleve, men vi skal klare å komme oss gjennom dette igjen, sier Moholt til Dagbladet.

Hele Norges coronakart