Infiltrerte ekstremist-gruppe

Reporter medlem av fanatisk sekt i to måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En reporter for den britiske storavisa The Times har i to måneder infiltrert den ytterliggående muslimske sekten «Frelseren». Der hørte han lederne hylle selvmordsbomberne som drepte 52 mennesker 7. juli.

Selvmordsbelte

Reporteren har selv muslimsk bakgrunn. Han ble tatt opp i gruppen før terrorbombene eksploderte på t-banen og i busser 7. og 21. juli i år.

Reporterens lydopptak tyder ikke på at selvmordsbomberne tilhørte denne gruppen. Men sektens leder omtalte selvmordsbomberne som «de fantastiske fire» og Times-reporter ble spurt om han var villig til å bære et selvmordsbelte.

Gruppens har om lag 40 medlemmer, mange av dem fra Bangladesh. De fleste er arbeidsløse og bodde i kommunalt finansierte leiligheter.

Arbeidsløsheten var ikke nødvendigvis uønsket. Medlemmer av sekten fortalte reporteren at han ikke burde arbeide fordi det vart å støtte den «vantro» staten. Han fikk også vite at det var bra å ta imot sosialtrygd og at selv profeten Muhammed tok imot ytelser fra makthavere han bekjempet.

Tett overvåket

Sekten Frelseren ble dannet da lederen Omar Bakri Mohammed så seg tvunget til å nedlegge den ytterliggående organisasjonen al-Mujahiroun i oktober i fjor. Al-Mujahiroun har vært tett overvåket og etterforsket siden gruppen hyllet terroraksjonene i USA 11. september 2001.

Under det britiske valget i april plaget bevegelsen muslimer som ville avgi stemme. De angrep også den moderate organisasjonen Muslimsk råd.

Tvillingorganisasjonen al-Ghuraaba holdt et møte i London 3. juli. Der erklærte en av lederne, sjeik Omar Brooks at det er «livsviktig for muslimer å så fryrkt i de vantros hjerter».

Ny lov

- Jeg er terrorist. Som muslim er jeg selvsagt terrorist, sa Brooks, som stammer fra Karibien.

På dette møtet deltok ungdommer i skolealder. De hadde t-skjorter med påskrifter om «Allahs krigere».

Sjeik Omar vakte oppstandelse da han sist uke i en tv-deatt nektet å ta avstand fra selvmordsbombere.

Lovendringene statsminister Tony Blair har lansert, kan gjøre det mulig å kaste folk som oppmundtrer terrorisme ut av Storbritannia.Les avsløringene i The Times her.

<B>OVERVÅKET:</B> Omar Bakri Mohammed er leder av Sekten Frelseren. Han har intetanende blitt overvåket av en Times-journalist.