Influensa A påvist i Norge

Usikkert om det er svineinfluensa.

ST: OLAVS HOSPITAL:   Det er påvist et influensa A-tilfelle ved St. Olavs hospital. Det er uklart om det er av samme type som har spredt seg i Mexico.  Prøven blir nå analysert. Arkivfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
ST: OLAVS HOSPITAL: Det er påvist et influensa A-tilfelle ved St. Olavs hospital. Det er uklart om det er av samme type som har spredt seg i Mexico. Prøven blir nå analysert. Arkivfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det er påvist et influensa A-tilfelle ved St. Olavs hospital i Trondheim.  Det er uklart om det er av samme type som har spredt seg i Mexico.

- En pasient har testet positivt på influensa A. Det er ikke bekreftet at det er svineinfluena. Influensa A er en overgruppe og svineinfluensa er en av undertypene, men det kan også være vanlig sesonginfluensa, sier kommunikasjonssjef Marit Kvikne til Dagbladet.no.

Pasienten, en kvinne i 20-årene som er bosatt i Trondheim, har nylig vært i Mexico. 

- Vedkommende har vært i Mexico for ca en uke siden. Pasienten er imidlertid i godt form og er ikke innlagt på sykehus, sier hun.

Sendt til analysKvikne forteller at pasienten tok kontakt med fastlegen sin, men aldri har vært innlagt ved sykehuset. 

- På grunn av influensasymptomer så ble det tatt en prøve som ble sendt til oss for analyse. Prøvesvaret forelå i dag, og er nå sendt til Folkehelseinstiuttet hvor det vil bli analysert videre, sier hun. Prøvesvaret skal være klart i morgen.

- Dette er en prøve som er sendt til oss for bekreftelse, og før vi har analysert den, kan vi ikke si om det er svineinfluensa eller ikke, sier Ingunn Johansen Brenne, informasjonsansvarlig ved Folkehelseinstituttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.