Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Influensaen er nå å regne som et utbrudd

Vestlandet og Sørlandet verst rammet.

HASTER MED VAKSINE: - Det haster nå med å la seg vaksinere mot sesonginfluensa. Kommunene tilbyr vaksine for personer som tilhører risikogruppene, opplyser Folkehelseinstituttet. 
Foto: Krister Sørbø
HASTER MED VAKSINE: - Det haster nå med å la seg vaksinere mot sesonginfluensa. Kommunene tilbyr vaksine for personer som tilhører risikogruppene, opplyser Folkehelseinstituttet. Foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlandet og Sørlandet er verst rammet, mens Østlandet foreløpig har sluppet lettere unna.

1,4 prosent av alle som gikk til legen forrige uke, fikk diagnosen influensalignende sykdom. Dette er på nivå med grensen for et utbrudd, opplyser Folkehelseinstituttet.

I region sør og vest ligger influensatallene over utbruddsgrensen, mens de tre øvrige regionene fortsatt ligger noe under.

Det er influensavirus A (H3N2) som dominerer. Folkehelseinstituttet venter en fortsatt økning i ukene framover.

Siden midten av desember har tilfeller av laboratoriebekreftet influensa økt markant. Virus er påvist i hele landet, men forekomsten var forrige uke høyest noen steder på Sør- og Vestlandet.

- Det haster nå med å la seg vaksinere mot sesonginfluensa. Kommunene tilbyr vaksine for personer som tilhører risikogruppene, opplyser Folkehelseinstituttet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!