Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Influensaen har begynt å røre på seg

Bayern, Beijing og Wuhan har begynt å røre på seg. Det har blitt påvist fem tilfeller av influensa. Blant disse er alle tre virusene representert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette kommer meget sent på året, men nå er det altså noe på gang, sier overlege Liv Flugsrud i Statens institutt for folkehelse til NTB.

  Hun tror at årets influensa-tørn vil gå rolig for seg, men understreker at man kan aldri vite med influensaen.

Barn

Laboratoriet ved Ullevål sykehus i Oslo har i løpet av de siste to ukene påvist fire tilfeller av influensa, alle sammen hos barn. De var smittet av Bayern-viruset eller Wuhan-viruset.

 I tillegg påviste Østfold sentralsykehus i Fredrikstad et tilfelle av Beijing hos en voksen person før jul. I den siste tida har Folkehelsa fått melding om at 50-60 mennesker pr 100 000 innbyggere ukentlig har gått til legen med influensalignende sykdommer.

Epidemi?

Men en influensaepidemi er det ifølge Flugsrud ikke snakk om før statistikken viser at 100 av 100 000 innbyggere i uka oppsøker lege med influensalignende sykdommer.

  Det er heller sjelden at det blir tatt prøver, slik at det kan påvises om en person faktisk er rammet av influensa. Mange andre mikroorganismer enn virus kan forårsake de samme symptomene som influensa - feber, hodepine, hoste, snue og vondt i hele kroppen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!