Influensaen slo ut hele klassen

Influensaen har beveget seg nordover og angriper Lofoten med full styrke. Forleden slo den ut 13 av 15 elever i klasse 9A ved Bøstad skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var Helge Monsen og Jørn Karlsen de eneste som var friske i klasse 9A ved Bøstad skole i Lofoten. 13 klassekamerater lå hjemme, fullstendig utslått av influensaen.

I dag har noen flere kommet seg på beina, og klassen teller hele fem elever. Alle klasser ved skolen har hatt stort fravær de siste dagene, og torsdag morgen var også 11 av skolens 25 lærere syke!

- Hele skolen er rammet, men vi har valgt å la undervisningen gå mest mulig normalt, sier undervisningsinspektør Walfred Larssen til Lofotposten.

Statens Institutt for folkehelse mener likevel at Nord-Norge ikke vil bli like hardt rammet av influensa-epidemien som resten av landet var rundt nyttår.

- Det skjer relativt ofte at en enkelt skole, et lokalsamfunn eller en hel kommune angripes veldig hardt. Jeg vil tro at Lofoten har et slikt lokalt utbrudd nå, men det vil neppe angripe resten av landsdelen på samme måte, sier assistentlege Bjørn Iversen i Folkehelsa til Dagbladet :på nettet.

Folkehelsa vil ikke dramatisere influensa-epidemien unødig, men ber likevel foreldre være oppmerksom på symptomer hos barna.

- Svært høy feber eller lavt bevissthetsnivå kan tyde på at det er en alvorligere sykdom enn vanlig influensa. Da kan det være andre alvorlige infeksjonssykdommer, som for eksempel hjernehinnebetennelse, sier Bjørn Iversen.

De fleste som rammes av influansen trenger ikke oppsøke lege. Rådet fra Folkehelsa er klart:

Hæren nede for telling  	 - forlegninger i nord stengt på grunn av sykdom
Hæren nede for telling - forlegninger i nord stengt på grunn av sykdom Vis mer

- Ta det med ro og hold deg hjemme fra jobb eller skole. Drikk godt og hold deg varm, sier Iversen.

NESTEN ALENE: Helge Monsen og Jørn Karlsen var de eneste elevene lærer Annie Monsen hadde i klasse 9A ved Bøstad skole i Lofoten i går.