Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Influensamedisin til gravide ut fra beredskapslager

- Gravide bør kontakte lege hvis noen hjemme er syke.

 MEDISINER:  Produsentene Roche (Tamiflu) og GlaxoSmithKline (Relenza) har travle dager. Her fra et apotek i Wilmette i Illinois, USA. Helsedirektoratet har nå tatt ut 6 000 doser fra eget beredskapslager for at gravide skal være trygge. I USA skal fem millioner pakker Relenza ut i apotekene. Foto: EPA/SCANPIX.
MEDISINER: Produsentene Roche (Tamiflu) og GlaxoSmithKline (Relenza) har travle dager. Her fra et apotek i Wilmette i Illinois, USA. Helsedirektoratet har nå tatt ut 6 000 doser fra eget beredskapslager for at gravide skal være trygge. I USA skal fem millioner pakker Relenza ut i apotekene. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene har hentet ut 6.000 pakker med influensamedisinen Relenza fra beredskapslageret for å distribuere til landets apoteker.

Det er første gang helsemyndighetene har hentet ut influensamedisin fra kriselageret til Norsk Medisinaldepot i Oslo, skriver VG.

Medisinen skal brukes til å forebygge mot influensa hos gravide, opplyser assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet.

- Bakgrunnen for at medisinen er sendt ut, er at Relenza anbefales som forebyggende medisin til gravide. Det er aktuelt i tilfeller der gravide kan være eksponert for smitte av personer i nære relasjoner før de er syke, sier Guldvog.

Helsemyndighetene anbefaler at alle gravide med influensasymptomer straks får behandling med Tamiflu, mens Relenza anbefales for forebyggende behandling.

- Gravide bør kontakte lege

Helsedirektoratet oppfordrer gravide til å kontakte lege om noen i husstanden blir syke.

Det er Helsedirektoratet som eier medisinene på lageret i Oslo, og de bestemmer når og hvordan de skal distribueres.

Der er ingen planer om å distribuere mer medisin i nærmeste framtid.

Totalt har Norge er lager på 1,4 millioner doser Tamiflu, 20.000 doser Relenza og 100.000 barnedoser Tamiflu. Ytterligere 150.000 doser Relenza er bestilt. 

9,4 millioner doser vaksine - to pr. innbygger - til en pris av 650 millioner kroner er bestilt og kommer om noen uke. Både vaksinen og medisinen Relenza blir produsert av legemiddelfabrikanten GlaxoSmithKline.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling