Influensamedisin til gravide ut fra beredskapslager

- Gravide bør kontakte lege hvis noen hjemme er syke.

MEDISINER:  Produsentene Roche (Tamiflu) og GlaxoSmithKline (Relenza) har travle dager. Her fra et apotek i Wilmette i Illinois, USA. Helsedirektoratet har nå tatt ut 6 000 doser fra eget beredskapslager for at gravide skal være trygge. I USA skal fem millioner pakker Relenza ut i apotekene. Foto: EPA/SCANPIX.
MEDISINER: Produsentene Roche (Tamiflu) og GlaxoSmithKline (Relenza) har travle dager. Her fra et apotek i Wilmette i Illinois, USA. Helsedirektoratet har nå tatt ut 6 000 doser fra eget beredskapslager for at gravide skal være trygge. I USA skal fem millioner pakker Relenza ut i apotekene. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene har hentet ut 6.000 pakker med influensamedisinen Relenza fra beredskapslageret for å distribuere til landets apoteker.

Det er første gang helsemyndighetene har hentet ut influensamedisin fra kriselageret til Norsk Medisinaldepot i Oslo, skriver VG.

Medisinen skal brukes til å forebygge mot influensa hos gravide, opplyser assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet.

- Bakgrunnen for at medisinen er sendt ut, er at Relenza anbefales som forebyggende medisin til gravide. Det er aktuelt i tilfeller der gravide kan være eksponert for smitte av personer i nære relasjoner før de er syke, sier Guldvog.

Helsemyndighetene anbefaler at alle gravide med influensasymptomer straks får behandling med Tamiflu, mens Relenza anbefales for forebyggende behandling.

- Gravide bør kontakte lege

Helsedirektoratet oppfordrer gravide til å kontakte lege om noen i husstanden blir syke.

Det er Helsedirektoratet som eier medisinene på lageret i Oslo, og de bestemmer når og hvordan de skal distribueres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer