Influensasyke nordmenn sitter fast i utlandet

Nordmenn med H1N1-viruset, eller svineinfluensa, i utlandet blir nektet hjemreise.

NORDMENN SITTER FAST: Nordmenn i utlandet som viser symptomer på svineinfluensa blir nektet hjemreise. Torsdag ettermiddag hadde Folkehelseinstituttet registrert ni nye tilfeller av svineinfluensa i Norge, og det totale antallet er dermed oppe i 85. 
Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX
NORDMENN SITTER FAST: Nordmenn i utlandet som viser symptomer på svineinfluensa blir nektet hjemreise. Torsdag ettermiddag hadde Folkehelseinstituttet registrert ni nye tilfeller av svineinfluensa i Norge, og det totale antallet er dermed oppe i 85. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått flere henvendelser fra folk i utlandet som ikke kommer seg hjem. De blir nektet skyss med fly eller annen kollektivtransport om de har fått påvist svineinfluensa. Andre har spørsmål om avbestilling, sier lege og medisinsk fagdirektør i Europeiske, Sverre Kjølstad, til NTB.

De siste dagene er det turister i Kypros, Spania og Sverige som har slitt med å komme seg tilbake til moderlandet. Noen er innlagt på sykehus, mens andre har fått beskjed om å holde hotellsenga.

Kjølstad regner med en rask økning i antall henvendelser i tiden som kommer, blant annet på grunn av den økte medieoppmerksomheten pandemien har fått.

Torsdag ettermiddag hadde Folkehelseinstituttet registrert ni nye tilfeller av svineinfluensa i Norge, og det totale antallet er dermed oppe i 85.

- Tre personer er fra Tromsø og seks er fra Oslo. Alle de smittede har vært på ferie i utlandet, sier overlege Karin Rønning til NTB.

Prøver av personer som mistenkes å ha fått viruset, analyseres kontinuerlig, og Rønning regner med at antall bekreftet smittede stiger også utover torsdagen.


Kjenner du noen som sitter fast i utlandet og blir nektet utreise på grunn av svineinfluensa? Kontakt oss ved å bruke tipsboksen under.

(NTB)