InFocus faller fra åpning

Teknologiaksjene faller mest fra åpning fredag. InFocus og Opticom faller mest, mens seismikk-selskapet TGS Nopec fortsetter oppturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

InFocus falt med 5,4 prosent til 21,81 dollar i USA i går. Omsetningen var heftig og det ble omsatt nærmere 1 million InFocus-aksjer. Sluttkursen i USA representerer en omregnet sluttkurs på 193,50 kroner. InFocus legger seg under dette nivået på Oslo Børs fredag og aksjen handles til 192 kroner.

Oljeservice-aksjene var marginalt ned i USA i går og OSX-indeksen falt med 0,3 prosent. Subsea-selskaper klarte seg imidlertid bra Cal Dive International, Global Industries og Horizon Offshore steg med 3-5 prosent på høyere omsetningsvolum enn normalt.

Subsea-selskapene på Oslo Børs, Søndenfjeldske og Stolt Offshore, nøyer seg imidlertid med en mindre kursoppgang fra start av fredag. Søndenfjeldsker er klokken 10.37 opp 0,3 prosent, mens Stolt Offshore er opp 1,5 prosent til 140 kroner. Begge disse selskapet har imidlertid hatt en hyggelig kursutviklingen siden årsskiftet.

Også Stolt-Nielsen, som er majoritetseier i Stolt Offshore, stiger fredag morgen. Kursen er opp 1,4 prosent til 149 kroner.

Hydralift har kjøpt Procon Engieering fra ProSafe for 118 millioner kroner i kontanter. Meldingen virker negativt inn på Hydralift-kursen og A-aksjen faller 1,3 prosent til 74 kroner. ProSafe reagerer imidlertid opp med 1,5 prosent, og aksjen handles etter en drøy halvtimes handel til kurs 132 kroner.

Seimikk-selskapet TGS Nopec stiger videre dagene etter fremleggelse av bedre resultat enn ventet. Kursen er opp over 1,5 prosent til 141,50 kroner, og kursoppgangen trekker Global Geo Services med seg opp. Seismikk-myggen er fredagens vinner etter en halvtimes handel og kursen er opp 6 prosent til 24,90 kroner.

Smedvig åpner svakt og kursen er ned 2 prosent til 98 kroner. Etter en drøy halvtimes handel er det omsatt Smedvig-aksjer for 23 millioner kroner.

Power-One falt med nærmere 10 i USA i går etter at Eltek-konkurrenten falt med om lag 15 prosent dagen før. Årsaken er kursfallet i Cisco. Power-One levererer strømforsyningssystemer til blant annet Cisco og investorene "over there" er skremt av lageroppbygginger og nedjusteringer av vekstmål fra teknologigiganten.

Eltek reagerer naturlig nok negativt på dette og kursen faller med 2,7 prosent til 214 kroner. Eltek-kursen har steget kun 4 av de 12 siste handledagene.

Blant de store taperne finner vi blant annet Enitel som fredag morgen la frem resultat for fjoråret. Milliardunderskudd lokker ikke akkurat investorene i slike ulvetider, og kursen faller med 1,3 prosent til 75 kroner.

Nutri Pharma har falt samtlige dager denne uken. Selskapet la frem resultat tirsdag der selskapet meldte at underskuddet i 2001 vil bli enda større.

Aksjen er nok en gang en av dagens tapere og faller 4,7 prosent fredag til kurs 16,40 kroner. En tredel av verdiene er fordunstet i løpet av uken.

Northern Oil er på retur etter en periode med kursoppgang. Meglerhuset Carnegie har nylig publisert en positiv analyse på små oljeselskaper og anbefaler kjøp av DNO og CanArgo. Meglerhuset anbefaler imidlertid salg av Northern Oil.

Indekstunge Opticom bidrar med et kursfall på 5,6 prosent til kurs 680 kroner til at totalindeksen etter tre kvarters handel er ned 0,1 prosent til 1.402,04 poeng. På hovedlisten er det omsatt aksjer for om lag 1 milliard kroner.

På omsetningstoppen ligger RCL som steg videre i USA igår med en omsetning på 250 millioner kroner. RCL handles marginalt opp til kurs 256,50 kroner. Norsk Hydro nærmer seg 400 kroner igjen, og omsetningen i industrilokomotivet utgjør 150 millioner kroner. Hydro legger frem tall for fjoråret over helgen.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.