InFocus opp i fallende marked

Oslo Børs faller sammen med resten av Europa med IT-aksjene i tet. InFocus fortsetter mot strømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs faller etter gårsdagens kuvending for teknologiaksjene i de amerikanske aksjemarkedet. Den amerikanske sentralbanksjefen ikke kom med signaler om når neste rentekutt kan ventes eller hvor store det kan ventes å bli. De viktigste indeksene er alle ned i dag, og IT-aksjene faller mest. InFocus og Nera er unntakene. Også ellers i Europa faller børsene.

Samlet er totalindeksen ned 1,26 prosent til 1.374,41 poeng. Omsetningen på hovedlisten utgjør 1,2 milliarder kroner.

Det er i stor grad InFocus og Telenor det meste dreier seg om i dag. Førstnevnte fortsetter å gå mot strømmen. Kursen er opp 1,1 prosent til 190 kroner. Det er imidlertid lavere enn sluttkursen på 194 kroner i USA i går. Omsetningen i aksjen utgjør 183 millioner kroner.

InFocus har den senere tiden gjort det bedre enn sektorindeksen i USA, men har vært tynget av rykter om et nytt resultatvarsel. Ryktene skal ha dukket opp mandag. En sannsynlig årsak er at flere analytikere opererer med estimater for 2001 som ligger under den guidingen selskapet selv har gitt.

Etter InFocus er Telenor nest mest omsatt med 165 millioner kroner. Telekom-aksjene ellers i Europa har også en tung dag. I Sverige faller Telia 2,8 prosent. Kursfallet for Telenor er på 3,4 prosent til 40 kroner. Dette er den samme kursen som privatpersoner fikk tegne aksjer til i forbindelse med børsnoteringen.

Nera var gårsdagens vinneraksje på sterke resultattall. Aksjen stiger nye 0,7 prosent til 42,30 kroner i dag. DnB Markets har oppjustert sitt Nera-estimat med 9 prosent for 2001 og bekrefter en kjøpsanbefaling i etterkant av tallene.

Toppen synes å være nådd for Norsk Hydro. Stadig flere analytikere emner det er på tide å komme seg ut av aksjen. I dag har DnB Markets og First Securities kommet med salgsanbefalinger. I går sa Christiania Markets det samme. Heller ikke utenlandske meglerhus er overbegeistret for Hydro som er ned 1,1 prosent til 375,50 kroner i dag.

Kursen i RCL korrigerer svakt ned i tråd med at cruiseaksjene falt i USA i går. Investorene er også avventende i forkant av P&O Princess Cruises' resultatfremleggelse i morgen.

Stolt Offshore er en av dagens tapere med et fall på 7,8 prosent til 125 kroner. Aksjen falt markert i USA i går, sannsynligvis på gevinstsikring etter en voldsom oppgang så langt i år.

Også ellers i Europa er hovedindeksene fallende. I Sverige er OMX-indeksen falt til under 1.000 poeng.