-Informerer om graviditet hvis aktuelt

-Vi kommer til å informere om graviditet når og hvis det blir aktuelt, sa kronprinsesse Mette-Marit på en pressekonferanse i Norheimsund i Kvam i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det direkte spørsmålet fra NTB «Er du gravid?» så ikke ut til å komme overraskende på kronprinsessen. Hun kalte spørsmålet for vågalt, men tok det pent.

Kronprinsparet understreket at de ønsker seg barn sammen. Under hele besøket i Kvam tirsdag ettermiddag ble det mye fokus på barn. Paret stoppet ofte opp for å ta seg tid til å snakke med barna de møtte.

Under kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits besøk på Ingebrigt Vik-museet i Øystese i Kvam kommune viste paret stor interesse da de fikk vite at billedkunstneren hadde utført deler av treskjæringsarbeidet på kongeboligen Gamlehaugen i Bergen.

Kronprins Haakon roste Hardanger Fartøyvernsenter, som i tillegg til å bygge og restaurere gamle trebåter samtidig er et trenings- og rehabiliteringssenter for ungdom som ikke har hatt det så lett.

Også en robåttur inn til Norheimsund sentrum fikk kronprinsparet med seg. Paret tok seg tid til å håndhilse på alle i pressekorpset før pressekonferansen, og kronprinsessen sa selv at hun følte seg roligere i rampelyset, siden hun hadde fått mer erfaring.

Kronprinsen og kronprinsessen besøker i løpet av den tre dager lange reisen i Hordaland Voss, Kvam, Etne, Odda, Ullensvang og Ulvik.

(NTB)

TILSKUERE: Kronprinsparet så blant annet på fallskjerm-hopping i dag, og var synlig imponert.