Inga (5) har vært borte i to uker

Er etterlyst over hele Tyskland.

SPORLØST FORSVUNNET: Inga (5) ble borte da hun var i ferd med å sanke ved til et leirbål. Disse bildene viser hvordan hun så ut på den aktuelle dagen. Foto: Polizeidirektion Sachsen-Anhalt / DPA / NTB Scanpix, Wo ist Inga?
SPORLØST FORSVUNNET: Inga (5) ble borte da hun var i ferd med å sanke ved til et leirbål. Disse bildene viser hvordan hun så ut på den aktuelle dagen. Foto: Polizeidirektion Sachsen-Anhalt / DPA / NTB Scanpix, Wo ist Inga? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Store styrker med politifolk, redningsmannskaper og frivillige leter etter femårige Inga, som har vært sporløst forsvunnet i to uker.

Inga er fra Schönebeck i delstaten Sachsen-Anhalt, men lørdag 2. mai var hun på besøk i byen Stendal noen mil lenger nordøst. Da hun forsvant, holdt hun på å sanke ved til et leirbål sammen med andre barn, men kom aldri tilbake fra skogen, ifølge hjemmesida Wo ist Inga? (Hvor er Inga?).

Et skogsområde på 3500 hektar er gjennomsøkt, uten resultat. Politiet tror noe kriminelt har tilstøtt jenta.

Saken har vakt voldsom oppmerksomhet i Tyskland, og ei spesialgruppe på 30 politifolk, kalt «Wald» (Skog), er opprettet for å etterforske forsvinningen, ifølge Mitteldeutsche Zeitung. Samtidig er er 3250 plakater sendt ut til samtlige politidistrikt i Tyskland, og en digital annonse er vist flere hundre ganger i landets største byer.

- Vi håper å kunne nå ut til enda flere personer og dermed få det avgjørende tipset, sier en talsperson for organisasjonen Vermisste Kinder (Savnede barn) ifølge nettsida Online Focus.

Det har kommet inn flere hundre tips i saken, uten at noen av dem har ledet til en oppklaring. En tipser mente å ha sett ei jente som svarte til Ingas signalement sammen med en mann i Berlin - men jenta viste seg å være mannens datter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.