<strong>SPORLØST FORSVUNNET:</strong> Inga (5) ble borte da hun var i ferd med å sanke ved til et leirbål. Disse bildene viser hvordan hun så ut på den aktuelle dagen. Foto: Polizeidirektion Sachsen-Anhalt / DPA / NTB Scanpix, Wo ist Inga?
SPORLØST FORSVUNNET: Inga (5) ble borte da hun var i ferd med å sanke ved til et leirbål. Disse bildene viser hvordan hun så ut på den aktuelle dagen. Foto: Polizeidirektion Sachsen-Anhalt / DPA / NTB Scanpix, Wo ist Inga? Vis mer

Inga (5) har vært borte i to uker

Er etterlyst over hele Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Store styrker med politifolk, redningsmannskaper og frivillige leter etter femårige Inga, som har vært sporløst forsvunnet i to uker.

Inga er fra Schönebeck i delstaten Sachsen-Anhalt, men lørdag 2. mai var hun på besøk i byen Stendal noen mil lenger nordøst. Da hun forsvant, holdt hun på å sanke ved til et leirbål sammen med andre barn, men kom aldri tilbake fra skogen, ifølge hjemmesida Wo ist Inga? (Hvor er Inga?).

Et skogsområde på 3500 hektar er gjennomsøkt, uten resultat. Politiet tror noe kriminelt har tilstøtt jenta.

Saken har vakt voldsom oppmerksomhet i Tyskland, og ei spesialgruppe på 30 politifolk, kalt «Wald» (Skog), er opprettet for å etterforske forsvinningen, ifølge Mitteldeutsche Zeitung. Samtidig er er 3250 plakater sendt ut til samtlige politidistrikt i Tyskland, og en digital annonse er vist flere hundre ganger i landets største byer.

- Vi håper å kunne nå ut til enda flere personer og dermed få det avgjørende tipset, sier en talsperson for organisasjonen Vermisste Kinder (Savnede barn) ifølge nettsida Online Focus.

Det har kommet inn flere hundre tips i saken, uten at noen av dem har ledet til en oppklaring. En tipser mente å ha sett ei jente som svarte til Ingas signalement sammen med en mann i Berlin - men jenta viste seg å være mannens datter.

Inga er blond, blåøyd, 120 cm høy og slank. Hun har felt begge de øvre fortennene og hadde håret i fletter, med signalgule hårstrikker, da hun ble borte. Hun hadde på seg ei langermet mintfarget trøye, og karakteristiske rosa joggesko med borrelås.

<strong>ROSA SKO:</strong> Da hun forsvant, hadde Inga på seg disse karakteristiske rosa skoene med borrelås. Foto: Polizeidirektion Sachsen-Anhalt / DPA / NTB Scanpix
ROSA SKO: Da hun forsvant, hadde Inga på seg disse karakteristiske rosa skoene med borrelås. Foto: Polizeidirektion Sachsen-Anhalt / DPA / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer