Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inga Bejer Engh blir nytt barneombud

22. juli-aktoren overtar for Anne Lindboe.

NYTT OMBUD: Settestatsråd Anniken Hauglie (H) inviterte til pressekonferanse i anledning ansettelse av nytt barneombud. 22. juli-aktoren overtar for Anne Lindboe. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inga Bejer Engh (47), tidligere statsadvokat og aktor i 22. juli-saken, blir nytt barneombud.

Det får Dagbladet bekreftet. Beslutningen offenliggjøres klokka 12 fredag.

Sammen med Svein Holden var Bejer Engh aktor i 22. juli-rettssaken.

Bejer Engh overtar for Anne Lindboe (46), som går av etter fullført åremål på seks åre. Også Bejer Engh har fått jobben for seks år.

NYTT OMBUD: Sammen med Svein Holden var Bejer Engh aktor i 22. juli-rettssaken. Nå tar hun over som barneombud. Barneombudet er faglig uavhengig, men administrativt underlagt Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Video: NTB Scanpix Vis mer

Også tidligere byråd i Oslo Øystein Søreide (49), som er mannen til utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), sto på søkerlisten. Det gjorde også Inge Andersen, tidligere generalsekretær i Norges idrettsforbund.

48 kvinner og 19 menn søkte stillingen som Norges sjette barneombud.

Inga Bejer Engh kommer fra en stilling som tingrettsdommer i Oslo tingrett. Der har hun vært siden 2014. Hun var statsadvokat i Oslo i tolv år.

Barneombudet er faglig uavhengig, men administrativt underlagt Barne- og likestillingsdepartementet (BLD).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media