Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inga Marte gjør comeback som Oslos nye superbyråd

Skal ta over jobben til både helsebyråden og sosialbyråden.

SOSIALBYRÅD:  Tidligere SV-nestleder Inga Marte Torkildsen er Oslos nye helse- og sosialbyråd. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SOSIALBYRÅD: Tidligere SV-nestleder Inga Marte Torkildsen er Oslos nye helse- og sosialbyråd. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå har Raymond Johansen lagt fram Oslos nye byråd, eller byregjeringen som de nå vil kalle seg. SVs Inga Marte Thorkildsen gjør comeback i politikken og er nå Oslos nye superbyråd.

Da Dagbladet prøvde å få tak i henne for en kommentar i dag tidlig, var hun travelt opptatt med å levere på skolen og i barnehagen.

Og enda travlere skal de bli for SV-politikeren.

To jobber Helsebyråd og sosialbyråd har tidligere vært to forskjellige jobber, men nå kan jobben slås sammen til én superjobb.

Den er en av de viktigste postene i den nye byregjeringa, med ansvaret for store deler av budsjettet og noen av de største satsingsområdene, blant annet eldreomsorg.

Raymond Johansen har allerede sagt at pengene fra den nye eiendomsskatten skal gå til eldreomsorg, som også er et av de største satsingsområdene til Ap, MDG og SV.

Gjør comeback
Det er en post som krever mye erfaring, og som Thorkildsen var den heteste kandidaten til.

Thorkildsen gikk av som nestleder i SV tidligere i år og har tidligere vært likestillings og inkluderingsminister.

Dette er den nye byregjeringa.

Den nye byregjeringa er avhengig av støtte fra Rødt, og i går undertegnet byregjeringspartiene og Rødt en samarbeidsavtale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!